Quan era petita, m’encantaven els llibres dedicats a trobar objectes perduts. Jo els anomeno llibres Wally en honor al famós personatge vestit amb samarreta de ratlles. Recordo que em passava hores mirant les pàgines observant la gran quantitat de personatges i objectes que hi havia. Cada vegada que obria el llibre, l’experiència era diferent, ja que els ulls s’aturaven sobre figures que no havia vist fins llavors. Així doncs, ja us podeu imaginar l’alegria que em va embriagar quan vaig rebre Veig, veig! Els oficis, de la Cristina Losantos editat per Combel. Vaig fer un viatge al passat i a les llargues hores d’entreteniment de la meva infantesa.

En aquest nou volum de la col·lecció (n’hi ha un altre dedicat a la ciutat), la il·lustradora ens mostra una gran quantitat d’oficis: actriu, escriptor, mecànic, mestra, escombriaire… Però entre aquestes pàgines hi ha moltes més coses! A cada pàgina hi trobarem un personatge de pel·lícula, un globus vermell, un animal exòtic, un mitjó de ratlles, un robot i un nen que menja un gelat, entre altres. Però això no és tot; el llibre amaga alguns misteris que pàgina a pàgina aniran avançant i que es resoldran al final. Hi ha un policia que persegueix un lladre. L’atraparà? També hi ha una furgoneta que va recollint tot d’objectes. Per a que són? I l’home i la dona misteriosos amb gavardina i maleta. Què venen a fer?

Aquest llibre ajudarà als vostres petitons a conèixer els oficis i alhora els permetrà treballar aspectes com l’atenció, l’agilitat i la rapidesa visual, la paciència, la concentració… També podreu mantenir converses molt divertides i enriquidores a partir d’allò que ells vagin veient i assenyalant. Us asseguro moltes estones d’entreteniment i d’aprenentatges.

Jo ja m’he passat unes quantes hores buscant i passejant la mirada per les magnífiques i detallades il·lustracions de la Cristina. I vosaltres, a què espereu? Trobareu tots els objectes i personatges amagats?

 

Anterior“Néixer nena”, Alice Dussutour (traducció de Raquel Solà)
SegüentCINECLUB VIC. Càrrega maleïda
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.