William Friedkin // Estats Units, 1977

Producció: Film Properties International,  N.V, Paramount Pictures, Universal Pictures
Guió: Walon Green, Georges Arnaud
Fotografia: Dick Bush, John M. Stephens
Música: Tangerine Dream
Muntatge: Robert K. Lambert, Bud S. Smith
Durada: 2 h.
Idioma: VO en anglès i castellà amb subtítols.
Intèrprets: Roy Scheider, Bruno Cremer, Francisco Rabal, Amidou, Ramon Bieri, Peter Capell, Karl John, Friedrich von Ledebur, Joe Spinell.

 

Sinopsi

Un grup de marginats, de diferents orígens i nacionalitats, viatgen a Sud-amèrica per treballar en una perforació petrolífera. Les coses no surten bé i per poder tornar se’ls dona l’oportunitat de guanyar diners amb una missió suïcida: hauran de transportar sis caixes d’explosius a través de la selva en dos camions antics.

L’obra maleïda de William Friedkin, un remake d’El salario del miedo de Cluzot, va estar envoltada de problemes de producció, amb un rodatge infernal i nombroses retallades dels productors que van mutilar la versió definitiva. Vista actualment sorprèn per ser una pel·lícula molt moderna, que utilitza tècniques que ens resulten habituals per donar-li un estil documental al film. El to realista de l’inici es va transformant en un angoixant malson a mesura que els camions es van endinsant a la selva, acostant-se al cine obsessiu de Werner Herzog.

William Friedkin

Va néixer a Chicago el 29 d’agost del 1935 i va morir el passat 7 d’agost. Va treballar a televisió fins que va debutar al cinema amb Good Times (1967). Durant els anys 70 va rodar els títols més importants de la seva filmografia: Contra l’imperi de la droga (1971). L’exorcista (1973) i Càrrega maleïda (1977). Posteriorment, va tenir una carrera irregular, amb títols destacables com A la caza (1980), Jade (1995), Reglas de compromiso (2000) i Killer Joe (2011). El seu últim treball va ser The Caine Mutiny Court-Martial (2023)

Sessió homenatge William Friedkin

Quan?

Dimarts, 17 d’octubre a les 20:00h
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

Anterior‘Veig, veig! Els oficis’, Cristina Losantos
SegüentPRESENTACIÓ. ‘Brots de narcosocietat’, Fàtima Llambrich
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.