Cómo explicar física cuántica con un gato zombi és un nou llibre de la col·lecció de BigVan cientificos sobre ruedas. Per si no ho recordeu es tracta d’un grup de científics, de diferents disciplines que es dediquen a la divulgació científica. I en aquest cas, ho fan amb uns resultats excel·lents, ja que aconseguir explicar física quanta de manera amena és un gran repte.

Aquest llibre tracta sobre dos cosins, en Max i l’Ada, que passen les vacances a casa de la seva tieta. Allà juguen amb el gat de la seva tieta, en Mortimer, que a vegades té un comportament d’allò més peculiar. Intentar buscar una explicació científica al comportament del gat és el que ajudarà a aprendre, de manera inconscient, tot de conceptes de física. Per descomptat, comptaran amb l’ajuda d’un veí que resultarà ser un científic brillant i curiós. Així doncs, tots tres ens oferiran diàlegs d’allò més inversemblants.

En principi podríem considerar que aquest llibre va destinat a un públic juvenil per l’estil de la narració, però també és adient per a un públic adult. Cómo explicar física cuántica con un gato zombi està protagonitzat pels mateixos personatges que ja vam trobar a Cómo explicar genètica con un dragon mutante, una història diferent en què parlaven de genètica.

Enmig del llibre podreu trobar tot d’experiments classificats en dues modalitats: low cost i high cost, depenent de si es tracta d’un experiment que podem fer fàcilment a casa o, si per contra, necessitem un laboratori amb un equipament extraordinari. També trobareu alguns científics destacats i petits destacats sota el títol “Ojo al dato friki”. Tot plegat, pensat per aconseguir acostar la ciència a la quotidianitat.

Preparats per entendre la física quàntica?

Agradarà a…

A qui vulgui aprendre de manera fàcil sobre ciència i, en concret, sobre física.

No agradarà a…

A qui vulgui passar una estona distreta llegint o busqui una història clàssica.

 

Imatge de rawpixel.com a Freepik

AnteriorAnatomia del llibre
SegüentCINECLUB VIC. O corno
Avatar photo
Sóc biòloga ambiental, m'apassionen els animals i la natura. Qualsevol llibre o pel·lícula en què aparegui algun animaló és una bona opció per submergir-m'hi. M'agraden les històries amb un rerefons d'aventura i acció, però sobretot que tinguin un final feliç.