El proper 21 de maig, a les 11:30h la Biblioteca de Manlleu acollirà la conferència introductòria a càrrec de Pol Avinyó.

Seguidament, el 29 de maig a les 16:00h, des del Parc Àngela Roca, tindrà lloc la sortida al Liceu per veure La Cenerentola, de Gioachino Rossini. Si hi voleu assistir a aquest gran espectacle, l’activitat està oberta a tothom. Només cal apuntar-se abans del 4 de maig a Viatges Osona.

 

 

La cenerentola

La cenerentola, ossia La bontà in trionfo és producte d’un encàrrec fet a Rossini pel Teatro Valle de Roma. La censura pontifícia prohibí l’obra prevista per immoral, i la precipitada solució va ser optar per musicar la famosíssima faula de Charles Perrault, La Ventafocs.

Rossini i Ferret van rellevar els seus atributs tradicionals i eliminaren els aspectes màgics i fabulosos de la versió original de Perrault i Grimm. La cruel madrastra esdevé un tirànic padrastre, el grotesc Don Magnifico, incapaç de vèncer les esquerdes del seu passat. El paper de la fada l’ocupa Alidoro, el preceptor del príncep Don Ramiro, que, disfressat, detecta la bondat d’Angelina, la Cenerentola, humiliada per les poc agraciades germanastres Clorinda i Tisbe. El príncep ha canviat els seus vestits amb els del seu escuder Dandini, i Angelina se n’enamora immediatament. Don Magnifico i les seves filles fan un gran ridícul davant Dandini i el príncep. El final feliç inclou el perdó a tothom.

 

Imatge de portada

AnteriorAnatomia del llibre
SegüentCINECLUB VIC. O corno
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.