Ser nen és l’època més curta i, malgrat tot, una de les més importants de tot esser humà. És per això que 53 autors s’han unit per editar un llibre de contes els beneficis del qual aniran destinats íntegrament a la Fundació Pere Tarrés.

Fa uns mesos, la coordinadora del projecte i membre de l’esmentada fundació Ana Escudero va tenir un somni: reunir una gran quantitat d’escriptors i il·lustradors per crear un llibre solidari de relats infantils, de manera que va contactar amb diversos autors per tal de tirar endavant aquest projecte. La santcugatenca Anna Casamitjana i Costa (Ànima d’acer / TRAStiendas) n’és una:

“Quan l’Ana Escudero em va explicar la seva idea, no vaig dubtar ni un segon a dir-li que sí”, explica Casamitjana. “Tenir el plaer i el repte d’escriure un conte per a lectors de 9 anys ha estat molt gratificant, i encara més saber que la meva història pot ajudar d’alguna manera els nens amb què treballa la Fundació Pere Tarrés. Estic molt satisfeta amb el resultat de ‘La caña de bambú’ i amb les il·lustracions que l’Anna Arasil ha fet i que l’han acabat d’arrodonir”.

39 saltos en el charco, títol d’aquesta compilació, inclou 39 narracions que enalteixen valors com la superació, l’amistat i l’amor. Són històries màgiques sobre nens intrèpids, princeses audaces, animals que parlen i monstres recelosos i, en totes i cadascuna, els seus 53 creadors, entre prosistes i dibuixants, han posat a disposició d’aquesta causa noble el seu talent i les seves emocions.

“Hem treballat de valent en aquest projecte”, segueix dient l’Anna Casamitjana. “Hi hem posat molta il·lusió i ganes perquè pensem que tots hauríem de recordar que una vegada vàrem ser infants i que solcàvem el cel a la recerca d’aventures. Malauradament hi ha criatures que han de créixer massa ràpid i si els podem regalar un somriure mentre llegeixen aquests relats, el nostre gra de sorra ja haurà servit. Tot i això, cal que la gent es solidaritzi amb la causa i adquireixi l’antologia. Estic segura que serà una delícia per a grans i petits”.

Els beneficis d’aquest llibre, que es pot aconseguir únicament en plataformes digitals, es destinaran de forma íntegra a la Fundació Pere Tarrés, una entitat sense ànim de lucre, fundada el 1985, que es dedica al treball en l’àmbit del lleure infantil i juvenil amb uns camps d’actuació que es basen en la cultura, la vida associativa, l’animació sociocultural i l’educació social. L’entitat, que va ser guardonada amb la Medalla d’Honor de Barcelona el 2009, té en marxa diversos projectes solidaris com centres socioeducatius, salut bucodental i beques per a casals d’estiu.

Escriptors: Alonso Barán, Asunción Belarte, Luis Benagulu, Jesús Benítez Benítez, Blue February, Begoña Buil, Paquita Caparrós, Anna Casamitjana i Costa, Ana Castillo Martínez, Victoria Cuesta Prieto, Ana Escudero Canosa, Belén Escudero Canosa, Pepa Fraile Colorado, Iván Gilabert, Isidro López-Neira, Merche Maldonado, Irene Mata, Esther Mor, Alex Moya, Fernanda Núñez Núñez, J.D. Oldman, Adolfo Pascual Mendoza, Raúl Ortiz Arias, Manuel Pociello, Pilar Reiloba, Sonia Rico Trujillo, Jesús María Sáez, Amalia Vásquez, Luisa Vázquez Vélez, Salvador Vega Alarcón, Jordi Villalobos, Edgar K. Yera, Marisol Zafra del Barco.

Il·lustradors: Almudena Alberola (Neska), Anna Arasil Albert, Lorenzo Arganzuela, Albert Baldó Oliva, Chema Benítez, Emilio Benítez Cabot, Teresa Benítez Aguado, Jesús Benítez, Benítez, Luis Benagulu, Natalia Burgos, Anna Carretero Catalán, Sandra Castell, Ana Castillo Martínez, Agnès Catalán Bravo, Noelia Cuenca, Luis Escudero del Barrio, Carolina Ferreiro, Carlos García Ortega, Marta García Viruete (Tuki), Teresa Morros Arandes, Alejandro Moya, Javi Olalla, John Rodríguez, Quimey Tedesco Oroquieta.

Pròleg: Luis Oliveira Giner.

Anterior‘Cómo hacer una casa en un árbol’, de Carter Higgins i Emily Hughes
SegüentCINECLUB VIC. Happy End
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.