Fitxa tècnica

Producció: Les Films du Losange, X-Filme Creative Pool, Wega Film
Guió: Michael Haneke
Música:
Muntatge: Monika Willi
Durada: 1 h 47 min
Intèrprets: Isabelle Huppert, Jean-Louis Trintignant, Mathieu Kassovitz, Fantine Harduin, Franz Rogowski, Laura Verlinden, Toby Jones, Hassam Ghancy.

 

Sinopsi 

Georges Laurent (Jean-Louis Trintignant) és el patriarca d’una família que viu a cavall entre Arles i Calais, on tenen una empresa. Un seguit de successos inesperats faran trontollar l’inestable equilibri familiar.

A l’inici de la narració sembla que la pel·lícula sigui la continuació de l’anterior film de Michael Haneke, Amor, per certes pistes que dona el patriarca d’aquesta peculiar família burgesa plena d’hipocresia i secrets. Sembla com si el director hagi volgut fer una recopilació de tots el temes tractats en la seva filmografia en un relat decididament nihilista. Hom hi pot trobar referències que serveixen per poder parlar de molts temes incòmodes en la societat actual com el racisme, la violència de gènere o el classisme. Un film, aparentment serè en la seva posta en escena però carregat d’una mirada decididament desencantada.

Michael Haneke

Neix a Munich el 1942. Estudia psicologia, filosofia i drama a la universitat de Viena fins que l’any 1965 es converteix en crític de cine. Debuta com a director de cinema el 1989 amb El setè continent, però no va aconseguir ressò fins a l’estrena del seu segon llarg, El vídeo de Benny (1992). A la seva filmografia destaquen títols com Funny Games (1997), La pianista (2001), Caché (2005), La cinta blanca (2009) i Amor /2012). Des del 2002 dona classes de direcció a Viena i també ha participat en el muntatge d’espectacles d’òpera.

 

Quan? 

Dimarts, 21 de maig. 21:30 h
Idioma: VO en francès i anglès amb subtítols
Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic.

AnteriorUn somni solidari: “39 saltos en el charco”
Següent‘El que susurra’, Malenka Ramos
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.