El meu somni des de petita sempre ha sigut tenir una casa en un arbre. Aquest llibre de Carter Higgins il·lustrat per Emily Hughes permet pensar que aquest somni es pot fer realitat. Ja veieu que amb aquest àlbum il·lustrat no puc ser imparcial… A més, adoro l’editorial Libros del Zorro Rojo, que l’ha encertat de ple amb aquest llibre.

L’àlbum presenta una sèrie d’instruccions magnífiques per construir una casa en un arbre: “Todo lo que necesitas para hacer una casa en un árbol es tiempo, mirar hacia arriba e imaginar una casa”.

Cada il·lustració és un tipus de casa diferent i et dona idees d’estils i tipus de construccions. Hi ha la clàssica casa sobre el tronc d’un arbre, però també la podem contruir dins d’un jardí botànic, al costat d’un riu i amb cordes i lianes per jugar o entre les roques i amb un racó especial per fer una biblioteca amb els teus llibres preferits. També podem contruir un vaixell pirata o una casa confortable amb molts sacs de dormir per passar la nit amb els teus amics… Imaginació al poder!

Higgins acaba el llibre amb una moralina: “Tot el que necessites per fer una casa en un arbre és temps i imaginació.”

Aquest conte està recomanat per a infants a partir de 3 anys, però penso que el poden gaudir persones de totes les edats, perquè més d’un i més d’una hem somiat en tenir una casa en un arbre per llegir, jugar amb els amics o preparar noves aventures. El que aquesta meravella planteja és justament això: idees per fer-nos somiar, gaudir i viure aventures.

Anterior‘L’arbre de les lletres. Abecedari’
SegüentUn somni solidari: “39 saltos en el charco”
Avatar photo
Sóc filòloga francesa, amant dels llibres i dels idiomes. Em trobareu gran part del temps viatjant pel món, o dins d’una cafeteria amb un cafè i un llibre a la mà. Els meus interessos són molt variats i es troben entre el bon cinema, la literatura, l’escriptura, la fotografia i l’art. M’agrada llegir sobretot poesia, novel·la anglòfona i francesa dels segles XIX-XX. La meva escriptora anglòfona preferida és Emily Dickinson, i el meu poeta francès preferit és Arthur Rimbaud.