Fa unes setmanes vam saber que el proper 23 d’abril no se celebraria, com és tradició, la Diada de Sant Jordi. El Gremi de Llibreters suspenia la festa a causa del coronavirus i per poder garantir la seguretat de tothom. Tot i així, s’ha continuat treballant per trobar una nova data per a l’esdeveniment, i juntament amb el Gremi de Floristes, han decidit que la celebració tindrà lloc el proper 23 de juliol. Tot i així, la tradició és la tradició, i és per això que des del Gremi han posat en marxa dues campanyes per tal que no es perdi l’esperit de Sant Jordi malgrat el confinament i les difícils circumstàncies que estem vivint.

Per una banda, es vol promoure que la ciutadania continuï comprant llibres a les seves llibreries de confiança per així donar suport al petit comerç. Amb el lema “sense parades però sense parar” #senseparadesperosenseparar promouen l’activitat a les llibreries. Els llibreteres, per la seva banda, ja s’han posat en marxa i posen a disposició del públic comandes en línia, consulta de títols, reserves i vals regal per pal·liar els efectes de la crisi sanitària i alhora mantenir viu l’esperit de la festa.

A més, el mateix dia 23 d’abril, a les 12 del migdia i a les 6 de la tarda, es convoca a la ciutadania a participar en el que han anomenat “llibres a l’aire” #llibresalaire, una campanya que consistirà a sortir a les finestres, terrats, patis i balcons, treure un llibre i llegir en veu alta. Aquest petit homenatge a un dels dies més assenyalats a casa nostra acabarà amb un aplaudiment i el del crit del nom de la nostra llibreria.

 

Anterior“Listas, guapas, limpias”. La dona “millenial” i el canvi generacional
SegüentNovetats LaBreu
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.