Sant Jordi ja és aquí!

1579

9788492412204Ja arriba la diada i, si ets una dona, també arriba un bon maldecap (o no), perquè com marca la tradició, els homes regalen una rosa (un acte ben senzill, tot i ser molt re-bonic) i les dones un llibre. Però quin? En aquesta web ja hi ha diverses recomanacions de novel·les i llibres per adults i joves però jo també vull pujar al carro de les recomanacions i afegir algun conte pels petits homes de la casa.

D’entrada dir que abans d’omplir-vos les mans de contes super xulos i divertits o dels que estan a davant de tot dels prestatges, heu de pensa

r a qui li aneu a regalar… si és per un nen atrevit i sense por, agafeu un conte d’aventures i bogeries com “Anem a caçar un ós” de l’editorial Ekaré; si és un nen poruc, perquè no un que treballi la por amb certa gràcia? Com “Mataria monstres per tu” de l’editorial Principal de los Libros; si és per un nen imaginatiu, un que el faci volar més coloms encara, com els de l’autor Hervé Tullet o “El regal” de l’editorial La Galera; si és un nen que li agrada ajudar als demés, perquè no “De què fa gust la lluna? De l’editorial Kalandraka o “El cargol i l’herba de poniol”? de l’editorial Cruïlla…20160329124138_bicho

Perquè els contes estan per això, per gaudir-los, per evadir-se, per aprendre amb les moralines, si en tenen, tot i no ser el més important. Si fem una bona tria de contes, és més provable que de més grans els continuïn agradant i si ens hi esmarem, potser no els avorriran, com passa amb tants i tants nens avui en dia. La idea d’avui és recomanar contes que surten una mica del normal, contes originals per sorprendre al personal.

  • 3 histories curtes de l’editorial Tralarí: uns contes infinits que necessiten molta ajuda de l’oient. Una il·lustracions fresques, boges i sorprenents i molt assequibles tan de preu com per explicar.llibre esbiaixat
  • Veo Bichos de l’editorial Tralarí: tal com descriuen els propis autors és un llibre-joc de bitxos horrorosos i que fan molta pudor però inofensius si s’utilitza l’eina correcta: el transmutador d’Oranginus Tragonus. En el conte hi ha 12 sales, totes amb el seu nom i on els científics tenen aïllats als monstres, però en algunes es pot pintar i tot!
  • El llibre esbiaixat de l’editorial Thule: un conte editat per primer cop el 1910 i amb una història rimada de Joan Desclot, que narra un descens d’un cotxet pel pendent més costerut del barri. El cotxet d’en Pau és accidentat, divertit i sorprenent. Aquest contes té la gràcia que és esbiaixat, tal com diu el títol, fent que sigui encara més original.
  • El llibre negre dels colors de l’editorial Libros del Zorro Rojo: un conte en blanc i negre que fa que puguis tocar el colors gràcies al relleu i puguis imaginar-los amb les paraules de l’autora. Està pensat des de la percepció que té dels colors un nen cec, en Tomàs. Una manera de descobrir els colors de manera diferent.
  • El punt de l’editorial Serres: parla sobre la creativitat que tots podem dur a dins, de trencar amb el discurs sobre “ el que sabem i no sabem fer”, sobre el debat de qui és i qui no és artista. Un conte de superació, creativitat i saviesa.
AnteriorRàdio Manlleu baixa a la plaça per Sant Jordi
Següent El còmic del Gènesi. Una història de sexe, drogues i Rock&Roll
Avatar photo
Em dic Anna Prat i Fontseca, tinc 34 anys i sóc mare d’en Guiu, nascut el 23 de desembre del 2014, i parella d’en Xevi, un company de vida que em fa créixer i estimar el dia a dia i apreciar els petits detalls que la vida ens brinda. He de dir que em va costar molt saber què volia ser de gran, ja que sóc mestra d’educació infantil amb menció d’art a l’escola, integradora social i intèrpret de llengua de signes. Amb el temps m’he adonat que el camí que he recorregut tan a nivell educatiu com laboral, ja que tinc experiència en el món de l’educació i el lleure i en educació especial, m’han ajudat a sentir-me preparada i valenta per iniciar aquest projecte amb confiança i seguretat: “Carantoines, mare de dia a Tona”. Neix el setembre de 2015, ja que em permet ser la mestra i la mare que visualitzo en el meu ideal i al mateix temps conciliar la vida laboral i familiar tan de la meva família com de les famílies que confien i confiïn en aquest projecte. I amb aquest projecte al damunt, se'm convida a escriure a L'Escriba cada quinze dies sobre el que més m'agrada: criança, infància, educació, literatura infantil, activitats i experimentacions sensorials i altres temes relacionats.