El còmic del Gènesi. Una història de sexe, drogues i Rock&Roll

1711

La religió està perdent pes progressivament en la societat contemporània, la fe i la catarsi han quedat relegades als estadis de futbol i a les raves. I, per descomptat, ja gairebé ningú llegeix la Bíblia. És per això que l’acostament al Gènesi que va dibuixar l’any 2009 Robert Crumb, autor icònic del còmic nord americà, impacta tant.

g1
Il·lustració que exemplifica el sexe

Més enllà de mostrar un estil gràfic consolidat i ric, aquest còmic es tracta d’una adaptació literal, punt per punt, del primer llibre de la Bíblia, donant com a resultat una història violenta, tràgica i surrealista en molts moments. La narració, ajudada per unes fidels representacions del text original en tinta negre, mostra com proporcionalment en aquesta història hi ha més repressió que cap altra cosa. I que no es pot interpretar d’altra manera que no sigui com tot un seguit de críptiques metàfores, la majoria ja obsoletes.

g2
Il·lustració que exemplifica les drogues i l’alcohol

Resulta curiós com un autor de còmic com en Crumb, conegut fa temps per transgredir en el mitjà amb les seves obsessions sexuals i la seva forta crítica a l’estil de vida occidental, ha aconseguit tornar a empipar el personal. Aquest cop simplement adaptant de manera literal un llibre més que conegut. És en aquesta simplificació on radica la maduresa de l’autor.

El llibre del Gènesi, de Robert Crumb, es podria veure com la darrera gran obra d’una llegenda del còmic alternatiu.

g3
Il·lustració que exemplifica el Rock&Roll
AnteriorSant Jordi ja és aquí!
SegüentAquest divendres al cinema…
Avatar photo
Il·lustrador i dissenyador, 22 anys. Actualment estudiant de disseny gràfic i ninotaire des de petitó. Apassionat del còmic, el cinema, la música, l'art i la literatura de tot gènere o estil. Concretament obsessionat per tot contingut estrany i fosc. “No se’m pot mullar ni donar de menjar després de les dotze de la nit”.