El Sant Cugat Fantàstic arriba a la seva 5à edició amb un allau de films inèdits al nostre país i és que la meitat de les pel·lícules que s’hi projectaran del 2 al 5 de maig són premieres absolutes a l’estat espanyol.

Primer de tot, cal destacar la pel·lícula inaugural, l’australiana Nazi undead d’Steven Spiel, on una parella s’haurà d’endinsar en una casa abandonada on hi va viure un general nazi. El punt i final als quatre dies de festival el posarà a pel·lícula alemanya d’Oliver Kienle Four hands, on dues germanes hauran de lluitar contra el passat i els traumes de la infantesa.

Com ja us vam avançar, el cinema que omplirà la cartellera dels Cinemes Sant Cugat vindrà d’arreu del món, de manera que hi trobarem les nord-americanes The cleaning lady i Ruin me, l’anime Okko el Hostal y sus fantasmas, la gal·lesa Canaries i l’australiana Osiris Child. Com és evident, el cinema català també serà una peça fonamental del certamen i es comptarà amb la preestrena de Anunnaki, film Joan Frank Charansonnet i Ruben Vílchez, i After the lethargy del santcugatenc Marc Carreté. En clau catalana, també hi podrem veure Solo Secuencias, de Chico Morera, un curiós projecte que està pensat com una websèriei que serà el primer cop que passi per un festival de cinema.

Per acabar de rematar una programació plena de premières, també es projectarà Ghostland, del francès Pascal Laugier, film que ha arrasat allà on ha anat. En un línia més còmica els espectadors podran gaudir de la hilarant One cut of the dead, un film japonès que dona una volta cinèfila a la temàtica zombi. I també del Japó, Top Knot Detective, un documental sobre un actor de pel·lis de samurais i tokusatsu, un film que es presenta en col·laboració amb les Nits de Cinema Oriental de Vic.

Pel que fa als curtmetratges, Vaca, de la directora Marta Bayarri, serà el curt inaugural. En una línia que busca un cinema de proximitat, tornaran al Sant Cugat Fantàstic els directors Ángel Gomez, Juan de Dios Garduño, Alvaro Rodriguez i el duo Toni Pinel i Cris Gambín, els quals presentaran respectivament els seus nous treballs. Però també passaran pel certamen altres com Ivan Mulero, Marc Martínez Jordan, Joaquim Bundó, Adrià Guxens i David Muñoz. Els que trepitjaran el festival per primer cop són Joan Vives, Frankie de Leonardis i Héctor Romance i Tariq Porter. Tots ells competiran per fer-se amb el Premi CreaNova al Millor Curt valorat en 500 €. 

La festa anirà més enllà de les sales de cinema i les butaques, ja que davant mateix dels Cinemes Sant Cugat s’instal·larà una pantalla gegant on es projectaran continguts fora de competició i als voltants hi haurà taules i cadires per poder gaudir del cinema fantàstic tot fent una cervesa i menjant alguna cosa.

AnteriorCINECLUB VIC. No dejes rastro
Següent‘Sota les onades’, o l’interior d’un mateix
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.