Quin caos d'habitació3L’escriptor i il·lustrador Xavier Salomó va presentar el passat dissabte 13 de novembre a la Biblioteca Bisbe Morgades de Manlleu, el seu últim conte titulat Quin caos d’habitació. Salomó ha volgut transmetre tant a pares com a infants el malson i maledicció de les habitacions desendreçades d’una manera molt entretinguda i dinàmica.

El mateix autor confessa que, tot i que molts pares i mares li recomanaven el garbuix de les habitacions dels infants com a tema interessant, a ell no el va motivar gaire de bon principi. Va ser la pel·lícula Kramer contra Kramer  el que li va encendre la guspira que l’ajudaria a crear un llibre d’allò més distret i educatiu tant per als petits com per als grans.

Però Quin caos d’habitació no només és un llibre per a jugar, sinó que a través de la metàfora de l’habitació desendreçada d’en Pau anem veient la relació pare i fill. El conte narra la història de què passa a l’habitació des del dilluns fins al cap de setmana. Per una banda, veiem com el caos s’apodera de l’espai personal i, per l’altra, la lluita del pare per posar-hi remei.

Per saber quin és el desenllaç d’aquesta història tant familiar i quotidiana haureu de llegir aquesta aventura i us recomanem que us fixeu en alguns detalls que passen desapercebuts però que arriben directament a l’inconscient de la canalla i també dels adults: la mida de la lletra va augmentant a mesura que passen els dies i el pare ja està més i més enfadat pel caos, el pare és “present” en tota la història encara que potser no com us espereu, i les cares d’en Pau ens transmeten moltes emocions.

Després de la presentació del llibre, la psicopedagoga Carolina Moreno ens va parlar una mica de les emocions, de la comunicació entre pares i fills, i del recurs dels contes per aprendre a entendre els nens, a educar-los i a treballar les emocions.

I diríem que tots, pares Quin caos d'habitaciói mares, nens i nenes, vam sortir d’allà amb la idea que l’important és el que té color: l’emoció.

Anterior“La tècnica meravellosa”, Max Besora
SegüentNúria Albertí: “Inculcar el plaer de la lectura pot ser quelcom que ens uneixi amb els nostres fills per tota la vida”