Dissabte 10 de juny Can Puget va acollir la presentació d’una nova edició del Manlleu Film Festival, una de les apostes més destacades dins l’agenda cultural de la capital del Ter que se celebrarà de l’11 al 16 de juliol. En un acte obert a tota la ciutadania, Èric Motjer, director del Festival, acompanyat del seu equip i alguns directors convidats, va presentar a tots els assistents la programació d’enguany. La presentació va acabar amb una copa de vi natural seleccionat per Jaume Jordà i un tastet de Mas Corcó.

Programació

Aquest any el festival ha rebut prop de 900 pel·lícules en total, xifra que va en la línia d’altres edicions. On sí s’han batut rècords de participació és en la categoria que aplega films d’Osona. La crida a participar ha estat d’allò més fructífera, ja que han rebut un total de 25 pel·lícules gestades a la comarca. Segons Motjer, l’èxit de convocatòria “demostra la bona salut del curtmetratge i l’interès dels osonencs per fer pel·lícules”. En aquesta línia, també s’ha aconseguit la paritat entre homes i dones, una fita per als organitzadors del festival que enguany ja és una realitat.

L’objectiu principal del festival és apropar el cinema independent a la ciutat de Manlleu apostant pel cinema híbrid, és a dir, a mig camí entre la ficció i el documental. Aquest espai artístic ofereix mil i una possibilitats, i és per això que el Manlleu Film Festival acull pel·lícules molt diferents. Entre les pel·lícules que van a concurs, destaquen A Bright Sunny Day, que va passar pel festival de Cannes, juntament amb Timis i La herida luminosa, films projectats a la Berlinale. Fora de concurs, els espectadors podran veure, entre altres, Pacifiction, l’aclamat film d’Albert Serra que serà presentat per part de l’equip de la pel·lícula.

Podeu consultar tota la programació al seu web.

Activitats paral·leles: MFF+D

La voluntat del festival no és únicament la de projectar pel·lícules, sinó també poder el focus en les persones que les fan, i és per això que també es dedica a organitzar activitats paral·leles relacionades amb la professionalització del sector. En aquest marc, enguany hi ha programada una Masterclass de fotografia cinematogràfica amb Artur Tort, reconegut director de fotografia que ha guanyat diversos premis de gran prestigi, com ara el Premi César a la Millor Fotografia. També hi trobarem una trobada de professionals del cinema, així com un taller de creació sonora amb La Clota i un taller d’animació amb stopmotion a partir dels quals en sortirà un curtmetratge. Finalment, s’ha organitzat una taula rodona titulada Produir fora de la gran ciutat per posar en valor el potencial i la viabilitat de produir cinema fora dels centres de poder.

 

AnteriorAquest divendres 9 de juny als cinemes…
SegüentCINECLUB VIC. Males terres
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.