Badlands // Terrence Malick EUA, 1973

Producció: Warner Bros, Pressman-Williams
Guió: Terrence Malick
Fotografia: Tak Fujimoto, Stevan Larner, Brian Probyn
Música: George Aliceson Tipton
Muntatge: Robert Estrin, Billy Weber
Durada: 1 h 34 min.
Idioma: VO en anglès amb subtítols en castellà
Intèrprets: Martin Sheen, Sissy Spacek, Warren Oates.

 

Sinopsi

Dakota del Sud, 1959. Quan el rebel Kit Carruthers (Martin Sheen) coneix la jove de quinze anys Holly Sargis (Sissy Spacek), decideix deixar enrere la seva vida mediocre i assolir el triomf sigui com sigui. Però després d’un tràgic incident, la parella de joves es converteixen en fugitius.

Celebrem el 50 aniversari de l’opera prima de Terrence Malick qui, amb menys de trenta anys, va debutar a la direcció amb un títol que deixaria empremta en el cinema nord-americà de l’època i, de pas, marcaria les línies mestres de la seva filmografia: elegància i imatges poètiques per retratar el vessant més obscur de la naturalesa humana. Inspirada en una història real, Males terres és un retrat social contundent sobre l’Amèrica profunda, i un autèntic clàssic del cinema independent nord-americà.

Terrence Malick

Director, guionista i productor de cinema nascut a Ottawa el 1943. Llicenciat en filosofia, va firmar un dels debuts més insòlits del cinema nord-americà. Al llarg de la seva dilatada carrera hi trobem alguns curts i els llargs Días del cielo (1978), La delgada línea roja (1998), El nuevo mundo (2005), El árbol de la vida (2011), To the Wonder (2012), Night of Cups (2015), Voyage of Time (2016), Song to Song (2017) i Vida oculta (2019).

https://www.youtube.com/watch?v=iBZkP3H7Td4

Quan?

Dimarts 13 de juny a les 20:00h
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

 

AnteriorPresentació del Manlleu Film Festival 2023
SegüentInauguració de la nova Muntanya de llibres de Vic
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.