Participa al concurs de booktrailers!

1611

biblioteques-publiques-catalunya-250x250Pels qui no ho sàpiguen, el booktrailer és un petit vídeo on es pretén fer publicitat d’un llibre per captar l’interès del lector. És una forma de fer conèixer llibres, presentar-los de manera amena i visual, utilitzant actors, música, animacions, i altres. Normalment són curts, impacten, criden l’atenció i reclamen que comencem a obrir el llibre i llegir-lo.

La xarxa de Biblioteques Públiques de Catalunya proposa als joves d’entre 14 i 18 anys un concurs per presentar el seu llibre preferit a través d’un booktrailer (http://www.youtube.com/watch?v=vjj9OR1dMJE). Les instruccions són molt clares: primer cal organitzar-se en un equip de màxim 4 persones; llavors, cal triar el llibre que es vulgui de la biblioteca i llegir-lo, si encara no s’ha fet; a continuació s’ha d’escriure el guió i pensar com es farà la producció; i després només queda agafar el mòbil/tauleta/càmera i…acció! El vídeo ha de durar un màxim de 90 segons, per tant cal pensar molt bé què volem que aparegui al booktrailer! Per acabar, el resultat ha de ser penjat a Youtube o a Vimeo, i cal enviar un formulari a la pàgina web www.booktrailer.cat per registrar la participació.

A aquesta mateixa pàgina web hi trobareu les bases del concurs, els noms dels membres del jurat, explicació de què és un booktrailer i com fer-lo amb recomanacions d’experts, i tota la informació per participar al concurs. Si teniu algun dubte, també podeu escriure a biblioteques@gencat.cat o acostar-vos a qualsevol de les biblioteques que tingueu a prop de casa.

I encara no hem dit el millor: el premi! Com tot concurs, els guanyadors tenen un premi: des d’un lector d’e-books fins a motxilles Munich, subscripcions familiars a El Periódico, entrades per la Filmoteca de Catalunya, lots de llibres, i molts d’altres! Hi haurà 2 finalistes i 1 guanyador a cada categoria: millor booktrailer, millor guió i  tràiler més creatiu. I també pel tràiler més popular hi ha el Premi del públic, pel que tingui més “m’agrada” a Youtube o Vimeo. Els premis seran lliurats en un acte obert al públic el dia 28 de novembre a la Filmoteca de Catalunya a Barcelona.

Anima’t, el termini de presentació s’acaba el 12 de novembre!

AnteriorEn marxa el Festival Temporada Alta
SegüentRuleta literària per La Marató de TV3
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.