Omni és una novel·la juvenil de Jaume Valor ambientada en un futur pròxim. Els pares de l’Alex, milionaris i creadors d’un famós videojoc, moren en un atemptat deixant-la òrfena. Per poder cobrar l’herència, l’Alex haurà d’endinsar-se a Roman Steampunk, el videojoc dels seus pares, per obtenir el codi bancari. La mort del seu advocat i la sensació que la segueixen, la portarà a buscar ajuda en el seu antic grup d’amics, els membres del club de rol Intruders. Tots plegats aprofitaran l’esdeveniment d’un concurs multitudinari al joc per desxifrar els enigmes que els han deixat i aconseguir el codi bancari dissimuladament.

Omni és una novel·la ràpida de llegir, amb capítols molt curts i diferents registres literaris: xats, converses de mòbil… Cada personatge té una personalitat i unes situacions vitals ben diferents i, saltant de capítol en capítol, els podrem conèixer a tots, posant-nos a la pell de cada un d’ells. Grans dosis d’aventura, tecnologia i  realitats socials complicades ens faran divertir i alhora empatitzar amb problemes com el racisme, la violència masclista, el bullying, la pobresa, les addiccions… Tots ells tocats delicadament en pinzellades i tractats de forma planera.

Finalment, com a curiositat, el videojoc on els personatges viuen les seves aventures, Roman Steampunk, està basat en una altra novel·la per a adults del mateix autor: La república pneumàtica. Aquest llibre és una ucronia en què l’imperi romà desenvolupa la màquina de vapor, avançant així la revolució industrial al segle III.

Agradarà a…

Aquesta novel·la és perfecta per qualsevol adolescent amb poc temps per a la lectura. Grans aventures amb personatges carismàtics i enriquidors per descobrir diferents realitats.

No agradarà a…

Encara que la temàtica del llibre té relació amb els videojocs o jocs de rol, aquest aspecte acaba sent secundari. Així que, si a algú no l’atrau el tema, igualment pot donar una oportunitat a la novel·la.

 

Imatge de portada

AnteriorCINECLUB VIC. Tesis
Següent‘Desmuntant la brúixola a Noruega’, Xavier Vizcaíno
Avatar photo
Bibliotecària d’origen i programadora de professió. Busqueu-me entre llibres, davant de l’ordinador o estirada al sofà (refugiada sota la meva manta). No sóc gaire selectiva però com més acció, misteri i màgia hi hagi, molt millor.