Alejandro Amenábar // Espanya, 1996

Fitxa tècnica

Producció: Las Producciones del Escorpión i Sogepaq
Guió: Alejandro Amenábar i Mateo Gil
Fotografia: Hans Burmann
Música: Alejandro Amenábar i Mariano Marín
Muntatge: María Elena Sáinz de Rozas
Durada: 2 h.
Idioma: VO en castellà
Intèrprets: Ana Torrent, Fele Martínez, Eduardo Noriega, Xabier Elorriaga, Miguel Picazo, Nieves Herranz, José Luis Cuerda.

 

Sinopsi

Ángela (Anna Torrent) és una estudiant que prepara una tesi sobre la violència audiovisual. Com a complement del seu treball, el seu director de tesis es compromet a buscar en la videoteca de la facultat material per a ella, però l’endemà apareix mort. Àngela coneix a Chema (Fele Martínez), expert en cinema gore i pornogràfic, i a Bosco (Eduardo Noriega) amic íntim d’una jove assassinada en una pel·lícula Snuff.

Debut cinematogràfic d’Alejandro Amenábar, un dels directors espanyols més importants i que converteix cada nou projecte en un esdeveniment. Rodat amb poc pressupost i en unes poques localitzacions, Tesis és un thriller psicològic exemplar que planteja també un interessant debat sobre la violència als mitjans audiovisuals. Una cinta que convé recuperar per redescobrir-hi un realitzador de gran talent i tres joves intèrprets avui totalment consolidats.

Alejandro Amenábar

Director, guionista, realitzador i compositor. Va néixer a Santiago de Xile el 1972 i l’any següent la seva família va traslladar-se a Madrid per motius polítics. Estudia imatge i so a la Complutense de Madrid. Allà s’endinsa en el món del cinema gràcies a una assignatura de realització cinematogràfica tot i que mai es va llicenciar. Després de rodar alguns curts debuta amb aquesta Tesis, que suposaria un gran èxit i a la que seguirien títols que no farien més que consolidar la seva figura: Abre los ojos (1997), Los otros (2001), Mar Adentro (2004), Ágora (2009), Regresión (2015) i Mientras dure la guerra (2019).

Quan?

Dimarts, 28 de maig a les 20:00h
Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46)
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

 

AnteriorMaran, un poble de llegenda
Següent‘Omni’, Jaume Valor
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.