El primer llibre de la Beth Rodergas ens obre la porta de la cuina de la seva mare, Maria Cols, i ens transporta a la infantesa, joventut i experiències familiars de la cantant tot condimentat amb música de la bona i il·lustracions i fotografies precioses.

Avui deixo de banda els contes infantils i els llibres d’educació i psicologia per parlar-vos de Nyam! Cuina, cançons i vida, de l’editorial Bridge. Els llibres de cuina omplen una part important dels prestatges de casa meva, de manera que aquest no hi podia faltar.

Nyam! no és només un receptari culinari on s’agrupen algunes de les receptes de la Maria Cols, mare de la Beth Rodergas, sinó que es tracta d’un recull d’experiències al voltant de la taula i de la cuina, un repàs per la infància, joventut i vida personal de la cantant: els avis, el germà, la Lost, Formentera, escenaris… i música, molta música. Naym! és la unió entre mare i filla per transmetre vida a través de l’art culinari.

La Beth i la Maria ens conviden a escoltar música mentre cuinem els seus deliciosos plats. A cada recepta hi podem trobar una cançó que amenitzarà l’estona entre fogons i estris culinaris. Aquest és un dels aspectes que més m’agrada del llibre, perquè a casa, amb la meva mare, sovint cuinem amb música de fons i segur que seguirem alguna de les receptes amb les cançons que ens proposa l’artista.

Les il·lustracions, a càrrec de Tània Garcia, acompanyen a la perfecció les receptes i donen imatge als seus ingredients de forma delicada, acompanyats de pots i utensilis amb aire retro, ocellets i floretes, que caracteritzen l’estil de la cantant. Val la pena obrir el llibre pel disseny de les seves pàgines.

La fotografia d’Eva Bozzo és un altre aspecte important del llibre. Hi trobem records familiars, però també imatges de taules ben parades i del resultats de les receptes, amb idees de presentació. I la connexió entre la Beth i la seva mare, que transmeten alegria i complicitat.

Aquest és el llibre que vaig rebre aquest Sant Jordi per part de la meva mare, que sempre ens regala un llibre a cadascun, cada 23 d’abril, perquè les noies no només hem de rebre roses. És un llibre que agrupa alguna de les meves aficions: la cuina, compartida amb la meva mare i la meva germana; ens encanta estar juntes cuinant, cadascuna en una part del procés, treballant en equip entre converses i secrets, ajudades pels petits de la família; i la música, de diferents estil, però sobretot la de la Beth, les seves cançons formen part de moments especials de la meva vida.

Nyam! és una ocasió especial per conèixer de més a prop la cantant, el seu tarannà dolç, natural i proper, molt semblant al de la seva mare.

Agradarà a… 

Agradarà a qui busqui un llibre culinari amb receptes casolanes, d’elaboració senzilla i resultats extraordinaris. A qui agradi la il·lustració amb aquarel·la i un toc retro. Agradarà segur a tots els fans de la Beth, ja que el seu llibre ens apropa a la seva vida, les seves experiències i les cançons que li agraden.

No agradarà a… 

Segurament no agradarà a qui busqui un receptari pas a pas i amb imatges de cada part del procés d’elaboració de les receptes.

AnteriorEl terror que m’agradaria veure i no veig
SegüentCrítica de “Avengers: Endgame”
Avatar photo
Em dic Èrica Cano i sóc psicòloga infantil, especialitzada en els trastorns de l’aprenentatge, i estudiant de logopèdia. Em declaro incapaç de sortir d’una llibreria sense passar per la secció infantil i no puc evitar comprar algun conte o llibre per a infants. Per la meva professió, em crida l’atenció la literatura infantil que parla sobre emocions, valors, educació, aprenentatges i desenvolupament cognitiu i personal. M’agrada explicar contes i ajudar als nens i nenes que tenen dificultats lectoescriptures. M’encanten les lletres, els seus sons i les seves formes, d’aquí i de la meva afició per cosir surt el meu petit projecte: Moixaines by erica, on cuso lletres tèxtils de diferents mesures i colors.