L’editorial El Cep i la Nansa va convidar L’escriba a un berenar-presentació de M’agrada el Nadal, el nou llibre de la col·lecció Dàmaris Gelabert, a la Llibreria Ona de Barcelona. A l’acte hi van assistir Dàmaris Gelabert, que ens va delectar amb aquesta meravella de cançó; Sebastià Serra, il·lustrador del conte; i Eulàlia Canal, qui ha escrit aquesta història. La veritat és que vam passar una tarda preciosa. No puc estar més agraïda! Gràcies, Laura.

El conte explica la història de la Ivet, una nena que s’adona que al seu carrer hi ha una casa que no té llums ni decoració de Nadal. Allà hi viu l’Alina, una veïna amb qui la Ivet tindrà un gest molt bonic. Tal com comentava Eulàlia Canal, el conte vol mostrar el Nadal com alguna cosa més que una època de regals i presentar-lo com un moment per valorar les petites coses, per estar amb els nostres éssers estimats i, com diu la cançó, fer petons, demanar desitjos, cantar cançons vora el foc… Pàgina a pàgina, el conte està acompanyat, amb majúscules i de color vermell, per la famosa cançó. Els que teniu canalla segur que ja fa dies que la canteu.

Per si això no fos poc, també hi trobem les magnífiques il·lustracions d’en Sebastià Serra. Tal com ell va explicar, per compondre-les combina la fotografia d’unes maquetes i figures 3D amb la il·lustració digital dels personatges. Sens dubte es tracta d’una combinació preciosa i una feina elaboradíssima que donen com a resultat un llibre preciós. Al vídeo que us deixem més avall podreu veure les maquetes i les il·lustracions amb més detall.

Al final de tot, hi trobareu una petita guia didàctica per anar més enllà del conte, la lletra de la cançó (com si no!) i un QR per escoltar-la i veure’n el videoclip. Ja veieu que no hi falta detall!


Portada

AnteriorAquest divendres 22 de desembre als cinemes…
SegüentCINECLUB VIC. El triangle de la tristesa
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.