Cossetània c­ontinua la col·lecció amb Les formes de la natura, un llibre elaborat per les mateixes autores d’Els colors de la natura, especialitzades en educació i disseny, però amb un gran amor i respecte per la naturalesa.

La natura, una vegada més, és una font d’inspiració inesgotable. Hi podem trobar multitud de formes, tant si mirem a simple vista com si ens fixem en els detalls a una mida microscòpica. La natura està plena de patrons espectaculars i únics! Els animals, plantes i minerals tornen a fer els protagonistes d’aquest llibre dedicat a contemplar els ecosistemes que ens envolten des d’una perspectiva diferent. Les escates d’un rèptil, les escates d’un peix, els nervis de les fulles, els ruscs de les abelles… Tots ells tenen formes irrepetibles i increïbles. Són com les nostres empremtes dactilars. Però no només trobem aquestes formes en parts petites, sinó que les fruites i verdures que consumim en el nostre dia a dia també tenen formes precioses en el seu interior. Si no, fixeu-vos la pròxima vegada que partiu un carabassó com té col·locades les llavors, i la forma que dibuixen.

Us heu parat mai a contemplar els diferents patrons que tenen les ales dels insectes? Acolorides o transparents, grans o petites, amagades sota fundes o al descobert, ratllades o amb rodones… Les opcions són infinites. Cada una d’elles és única i increïble. Algunes també inclouen minúsculs pèls o escates, d’altres aconsegueixen els colors perfectes per camuflar-se, o tenen dibuixats ulls en les seves ales com a mecanisme de defensa. Un espectacle que ens envolta. I el mateix passa amb les plomes o el pelatge d’animals més grans.

La natura és tan inspiradora en les seves formes i colors, que arquitectes famosos com Gaudí han omplert les seves obres amb la saviesa de la naturalesa.

Agradarà a…

A qui li hagi agradat l’anterior llibre sobre els colors de la natura i en vulgui descobrir més!

No agradarà a…

Qui busqui un llibre en què s’expliqui una història, ja que és un llibre per contemplar.

 

Portada

AnteriorCINECLUB VIC. Que bonic és viure!
Següent“Mr Mercedes”, Stephen King
Avatar photo
Sóc biòloga ambiental, m'apassionen els animals i la natura. Qualsevol llibre o pel·lícula en què aparegui algun animaló és una bona opció per submergir-m'hi. M'agraden les històries amb un rerefons d'aventura i acció, però sobretot que tinguin un final feliç.