Els colors de la natura és un llibre de Cossetània per descobrir detalls de la natura que en el dia a dia ens passen per alt. Un llibre ple d’il·lustracions classificades per colors.

En aquest viatge descobrirem 12 colors i totes les tonalitats en què es manifesten a la naturalesa. Els animals, terrestres o marins, plantes i els seus fruits… En tots ells podem trobar diferents colors i tonalitats. Moltes vegades no ens parem a contemplar-los i gaudir-los suficientment.

Quants animals, plantes o minerals de color porpra se t’acudeixen? Probablement l’espígol, el raïm o l’ametista, seran un dels pocs que et vinguin el cap. El llibre ens en descobreix més de 30 i els diferencia entre 12 tonalitats. I així, amb cada color.

Es tracta d’un llibre per a nens i nenes, tot i que és apte per a totes les edats, i tant pot agradar als amants de la natura com als de la il·lustració, ja que recrea amb exactitud i gran detall molts organismes i minerals. Organismes pròxims a nosaltres com el bròquil o l’aglà i d’altres d’ecosistemes llunyans com l’atrapamosques (planta carnívora) o el cocodril del Nil. I tots ells dibuixats amb tot detall.

El llibre ens ensenya els colors de la natura i també fa altres aportacions, com a la part final, on podem trobar una roda que ens ensenya com barrejar els colors per obtenir totes les tonalitats existents. O les definicions que acompanyen cada color, les quals li afegeixen valor, ja que ens ajuden no només a veure’l, sinó a sentir-lo: “Endinsa’t en la boira, grisa i espessa com la llet. Camina amb compte per una platja de còdols llisos i molls…”.

De distingir colors en sabem tots, però aturar-nos a pensar-hi, ens costa més. Pensem en un color molt vistós, com el vermell. Vermell com la marieta, com una maduixa madura, com un bolet (reig bord), com la cadernera, la remolatxa, el pit-roig o l’estrella de mar. Si hi penseu, tots aquests organismes són vermells, però no són la mateixa tonalitat de vermell. I els podem trobar volant pel cel, per sobre o sota terra, i fins i tot a les profunditats del mar.

Agradarà a…

A qui li agradi observar la natura, dibuixar i contemplar. Un llibre que pots obrir diferents dies i deixar-te sorprendre per detalls desconeguts cada vegada.

No agradarà a…

Qui estigui buscant una història amb un fil conductor. Aquest és un llibre per observar, gaudir i sentir, però no per llegir.

 

Portada

Anterior“Impostores”, Robin Cook
SegüentCINECLUB VIC. My Mexican Bretzel
Avatar photo
Sóc biòloga ambiental, m'apassionen els animals i la natura. Qualsevol llibre o pel·lícula en què aparegui algun animaló és una bona opció per submergir-m'hi. M'agraden les històries amb un rerefons d'aventura i acció, però sobretot que tinguin un final feliç.