Fitxa tècnica

My Mexican Bretzel // Núria Giménez, Catalunya, 2020

Producció: Bretzel & Tequila
Guió: Núria Giménez
Música:
Muntatge: Cristóbal Fernández, Núria Giménez
Durada: 1 h 15 min
Intèrprets: Frank A Lorang , Ilse G Ringier

 

 

Sinopsi

Una dona acomodada ens explica la seva vida a través de les gravacions casolanes del seu marit, qui ha anat enregistrant tota la seva vida matrimonial. Tot embolcallat amb reflexions del seu diari íntim, que descriu els seus anhels, passions, inquietuds, dubtes i pors.

L’òpera prima de Núria Giménez és una aposta agosarada i diferent, una de les grans sorpreses cinematogràfiques d’aquest any. Partint de les imatges d’arxiu amb les quals va treballar durant set anys, la directora ens mostra la vida social d’una parella adinerada dels anys 40 al 60 arreu del món, tot jugant amb el so, el silenci, la realitat i la ficció. Una proposta única que podria ben bé ser un melodrama a l’estil de Douglas Sirk o Todd Haynes, amb els sentiments al límit, un viatge a coll per la vella Europa, o un somni romàntic.

Núria Giménez

Nascuda el 1976 a Barcelona, va estudiar Periodisme, Relacions internacionals i Realització de cinema documental. Va complementar la seva formació amb seminaris realitzats per directors com Isaki Lacuesta, entre d’altres. My Mexican Bretzel és el seu multipremiat debut cinematogràfic.

Film inclòs dins del projecte Conegudes (també) a casa, el programa itinerant de la 29a Mostra internacional de films de dones de Barcelona, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i de la Fundació SGAE.

Programada amb l’Oficina Tècnica d´Igualtat de Gènere i LGTBI de l´Ajuntament de Vic i DRAC Màgic Cultura Audiovisual.

Quan?

Dimarts, 30 de novembre. 20 h.
A L’Atlàntida
Entrada gratuïta. Reserva d´entrades en línia

 

 

Anterior“Els colors de la natura”
Següent“Petits contes misògins”, Patricia Highsmith
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.