Fitxa tècnica

Autor: Robin Cook

Títol: Impostores

Editorial: Plaza & Janés

 

Impostores és una novel·la d’intriga mèdica ambientada al prestigiós Hospital Boston Memorial (BMH). El nou responsable dels residents, el Noah Rothauser, s’haurà d’estrenar investigant les tres morts accidentals que s’han produït als quiròfans amb pacients aparentment sans. Les seves investigacions el portaran a enfrontar-se al prestigiós cirurgià William Mason, un dels peixos grossos de l’hospital, que vol carregar les culpes a una competent però misteriosa anestesista, l’Ava London.

El protagonista, el Noah, és un cirurgià excepcional però extremadament obsessionat amb la seva feina i el control. Té dificultats per relacionar-se, sobretot amb les figures autoritàries. Tot i que està magníficament construït, acaba resultant un personatge una mica carregós que genera poca empatia. Per altra banda, l’Ava és una persona dinàmica que amaga molts secrets, alguns d’ells emmascarats en perfils falsos a les xarxes socials. A part de la trama, l’autor també ens mostra com és internament el departament de cirurgia del BMH, un entorn elitista i masclista, carregat de pressions internes i favoritismes.

Agradarà a…

Als amants de les novel·les mèdiques i també psicològiques: l’autor ens obsequia amb un ventall de personatges carregats de trastorns de la personalitat.

No agradarà a…

Qui busqui una novel·la trepidant. Encara que Impostores manté la intriga fins al final, les relacions entre els personatges acaben tenint més pes que el misteri en si, la qual cosa alenteix la trama i l’acció.

Portada

AnteriorAquest divendres 26 de novembre al cine…
Següent“Els colors de la natura”
Avatar photo
Bibliotecària d’origen i programadora de professió. Busqueu-me entre llibres, davant de l’ordinador o estirada al sofà (refugiada sota la meva manta). No sóc gaire selectiva però com més acció, misteri i màgia hi hagi, molt millor.