Títol: Mr Mercedes
Autor: Stephen King
Editorial: Plaza & Janés

Mr Mercedes és una novel·la negra d’Stephen King. És la primera part de la trilogia de Bill Hodges, però es pot llegir de forma independent, ja que comença i acaba. Bill Hodges és un inspector de policia jubilat que ja no sap què fer amb la seva vida. Una carta de l’assassí del Mercedes citant-lo per conversar el traurà de la seva letargia davant del televisor. L’assassí del Mercedes és el sobrenom donat a un criminal que va envestir a una multitud amb un gran Mercedes robat. L’assassí mai es va arribar a identificar, però l’inspector Hodges no ha perdut facultats i dedicarà tot el seu temps lliure a atrapar-lo.

A diferència de la majoria d’obres d’aquest gènere, la novel·la està dividida en dues històries: la de l’inspector i la de l’assassí. De seguida coneixerem la identitat del criminal, però aquest fet no treu emoció a la trama, al contrari, descobrirem els seus pensaments i emocions més profundes, les seves motivacions i maquinacions. Ens adonarem de com assetja l’inspector, tal com si fos un caçador, però l’assassí ha subestimat la seva presa. Per altra banda, el personatge de l’inspector retirat és una mica un clixé d’aquest tipus de novel·la: algú molt intel·ligent que ha perdut l’emoció de viure quan se li han acabat els reptes, una situació que està a punt de canviar.

Agradarà a…

Als amants de les novel·les psicològiques en què es dona molta importància a la ment del criminal.

No agradarà a…

Qualsevol amant de novel·la negra gaudirà amb aquesta obra, però potser el tòpic de l’inspector retirat comença a estar una mica cremat per a alguns lectors.

 

Portada

Anterior“Les formes de la natura”
SegüentEl “TOP 10” cinematogràfic 2021 de L’Escriba
Avatar photo
Bibliotecària d’origen i programadora de professió. Busqueu-me entre llibres, davant de l’ordinador o estirada al sofà (refugiada sota la meva manta). No sóc gaire selectiva però com més acció, misteri i màgia hi hagi, molt millor.