Fitxa técnica

Que bonic és viure! // Frank Capra, EUA, 1946

Producció: Liberty Films
Guió: Frances Goodrich, Albert Hackett, Frank Capra
Música: Dimitri Tiomkin
Muntatge: William Hornbeck
Durada: 2 h 10 min
Intèrprets: James Stewart, Donna Reed, Lionel Barrymore, Thomas Mitchell, Henry Travers, Beulah Bondi, Frank Faylen, Ward Bond, Gloria Grahame

 

Sinopsi

George Bailey (James Stewart) es un ciutadà honrat i modest que dirigeix un petit banc familiar malgrat els intents d’un poderós banquer per arruïnar-lo. El dia abans de Nadal desapareix una gran quantitat de diners, el que suposa la fallida del negoci i un gran escàndol. Bailey decideix suïcidar-se, però just abans que ho faci, se li apareix el seu àngel de la guarda, Clarence Odbody (Henry Travers), qui l’acompanyarà en un viatge únic.

Un dels títols referencials del seu director i un clàssic imprescindible de la història del cinema, sobretot quan s’apropa Nadal. Basat en el relat The Greatest Gift i recolzat en un excel·lent guió, el director aconsegueix d’una manera subtil i magistral explicar una història a través dels seus personatges icònics. Per molts anys que passin, i tot i que la pel·lícula es reposa gairebé cada any a la televisió, és impossible no deixar-se emportar per aquesta història immortal que demostra que el cinema ens pot fer millors persones.

Frank Capra

Nascut a Itàlia al 1897, amb sis anys va emigrar a Estats Units i es va convertir en un dels màxims representants del cinema americà dels anys 30 i 40. El seu primer èxit fou La mujer milagro (1931) i en vindrien molts més entre ells Sucedió una noche (1934), Caballero sin espada (1939) i Arsénico por compasión (1944). Va morir a Califòrnia el 3 de setembre de 1991.

Quan?

Dimarts, 21 de desembre. 20 h.
A L’Atlàntida
Compra la teva entrada

 

Anterior“Perdut al museu”, Luisa Vera
Següent“Les formes de la natura”
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.