El curs escolar s’acaba i les vacances d’estiu dels petits comencen. Alguns nens i nenes tindran recomanats quaderns de català, anglès, matemàtiques… per reforçar allò après durant el curs o per seguir treballant i no perdre l’hàbit. Podem estar més o menys a favor d’aquest tipus de recomanació, aquí començaria un debat… Com a psicòloga infantil, el que jo recomanaria és gaudir de l’estiu, escriure postals, banyar-nos molt, saltar, viatjar, riure, compartir moments amb els pares i LLEGIR. Llegir a la platja, a la piscina, a la terrassa o al sofà, sols o acompanyats.

Seguint amb la recomanació lectora, us proposo uns llibres especials per a nens i nenes d’entre 7 i 10 anys (les edats sempre són orientatives), per aquells infants que ja saben llegir amb lletra d’impremta o inicien aquest canvi tipogràfic.

 

Es tracta de la col·lecció “Crea la teva…”, de l’editorial Edebé, que compta amb diversos títols: “Crea la teva historieta de superherois”, “Crea la teva aventura alienígena”, “Crea la teva aventura màgica” i “Crea la teva missió espia”. Quatre llibres per desperten l’interès per la lectura a través de la interacció amb el lector, ja que és l’infant qui decideix i crea la pròpia història.

Andrew Judge és el responsable dels escrits que condueixen la història que el lector acabarà decidint i vivint. El seu germà Chris ha acompanyat el text amb les seves il·lustracions i idees creatives.

A mesura que van llegint el llibre, els lectors hauran d’anar dibuixant, estripant, doblegant, pintant, retallant, completant imatges… En definitiva, seguir les instruccions de l’autor per poder avançar en la història.

El que més m’agrada d’aquests llibres, a banda de despertar la creativitat dels menuts durant la lectura, és que dirigeix la comprensió lectora dels lectors, és a dir, sovint els fa preguntes que requereixen haver comprès el llegit anteriorment i haver estat atents, això els fa conscients de la importància d’entendre el que es llegeix i de la necessitat de tornar enrere per fer una relectura, estratègia important en la comprensió.

Un altre aspecte a destacar d’aquests llibres és la capacitat de convertir la lectura en una activitat pràctica que inclou moviment, això els fa molt adequats per aquells infants que necessites moure’s i interactuar.

Una col·lecció de quatre llibres infantils que us poden donar un cop de mà a l’hora de despertar el gust per la lectura dels petits de casa.

Recordeu que, perquè els nostres nens i nenes llegeixin, el millor exemple som nosaltres i ens han de veure llegir. Per tant, aquest estiu tots i totes a llegir.

AnteriorLa Llibreria Anglada ens recomana… ‘La novia gitana’
SegüentAquest divendres al cinema…
Avatar photo
Em dic Èrica Cano i sóc psicòloga infantil, especialitzada en els trastorns de l’aprenentatge, i estudiant de logopèdia. Em declaro incapaç de sortir d’una llibreria sense passar per la secció infantil i no puc evitar comprar algun conte o llibre per a infants. Per la meva professió, em crida l’atenció la literatura infantil que parla sobre emocions, valors, educació, aprenentatges i desenvolupament cognitiu i personal. M’agrada explicar contes i ajudar als nens i nenes que tenen dificultats lectoescriptures. M’encanten les lletres, els seus sons i les seves formes, d’aquí i de la meva afició per cosir surt el meu petit projecte: Moixaines by erica, on cuso lletres tèxtils de diferents mesures i colors.