S’acosta el pont de maig i som molts els que pensem en una escapada per desconnectar de la rutina. Si no sabeu on anar i sou una mica frikis, podeu anar al País Basc i passar per algunes de les localitzacions que han format part de la mítica sèrie Joc de Trons. A més, és una bona manera de mantenir fresca a la memòria l’última temporada abans no arribi la 8a, que pel que sembla, es farà pregar.

Està clar que el País Basc té molta personalitat i infinitat de llocs amb encant, i tot i que són moltes les sèries i pel·lícules que s’hi han ambientat, les seves costes passaran a ser eternament admirades pels fans de Joc de Trons. Barrika (Biscaia), San Juan de Gaztelugatxe (Biscaia) i Zumaia (Guipúscoa) són els tres indrets bascos escollits pels productors de la sèrie.

Barrika – Playa de Muriola

L’espai que es pot veure a la sèrie és la platja de Muriola, una platja salvatge com poques hi ha protegida per penya-segats de gran alçària. Deixa’t enamorar per aquesta aquesta platja i oblida’t del típic passeig marítim i els apartaments a primera línia de mar.

Bermeo – San Juan de Gaztelugatxe

San Juan de Gaztelugatxe és parada obligatòria per a tots els que visitin Biscaia. Per als fans de la sèrie també, perquè allà es troba situat el mític castell de Rocadragón. A més, és un dels llocs més respectats pels productors, ja que apareix en moltes escenes sense cap mena de retoc. Sens dubte, jo que vaig descobrir aquest indret molts anys abans de la sèrie, el lloc em va causant un impacte tan gran, que vaig reconèixer San Juan de Gaztelugatxe tan bon punt el vaig veure a la pantalla. No us podeu perdre un lloc tan màgic de la geografia basca.

Zumaia – Playa de Itzurun

Juntament amb San Juan de Gaztelugatxe, Zumaia ha contribuït a crear, en l’ideari col·lectiu, Rocadragón. La platja d’Itzurun i els seus meravellosos i salvatges penya-segats han estat testimonis de l’aliança entre John Snow y Deanerys Targaryen.

Anterior‘Especies invasoras’, el problema més gran de la biologia
SegüentCrítica de ‘Crooked House’
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.