Amb ‘Paraules d’amor’ Joan Ollé desafia l’acadèmia i la rectitud lingüística i defensa les moltes maneres de parlar català. Una oda a la llengua molt particular que podeu veure de franc participant en el sorteig de dues entrades que trobareu en la nostra pagina de Facebook.

Sinopsi

Amb Paraules d’amor volem posar en escena un diccionari, el Diccionari Tontu (Elogi del barbarisme i d’altres barbaritats de la parla catalana), que, per més gosadia, he escrit jo mateix. El títol ja insinua les intencions: retre homenatge a les moltes maneres de parlar el català -no sempre conforme a les normes de l’Acadèmia- dels nostres avis, pares, nosaltres mateixos i els nostres fills. Passejarem aquestes paraules com altives i altius models desfilant per la passarel·la de la llengua i la memòria.

Sí, “Paraules d’amor”, perquè com diu en Serrat a la seva cançó, no en sabíem més, i amb elles hem anat fent. No deixa de ser curiós que Catalunya, que ha exhibit reiteradament la seva llengua com a gran signe d’identitat, sigui, sens cap mena de dubte, el país d’Europa i part de l’estranger que, per convivència amb el castellà, pitjor la parla amb respecte a la normativa vigent.

I què tindrà de “teatral” tot plegat? No ho acabo de saber.

Joan Ollé

Quan? 

Dia: 19/01/2018
Hora: 21:30h
Durada: 70 minuts
Gènere: Teatre de text
Lloc: Espai ETC de Vic

AnteriorSetmana de cine en català
SegüentTiana Negra 2019
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.