El peix nº14 és una novel·la per un públic juvenil que ens explica la història d’una nena i el seu cercle familiar i d’amistats. Considero que aquesta és una bona opció de lectura pels nens i nenes, ja que és àgil de llegir, amb els capítols de curta durada i que tracta de manera amena diferents temes de la vida quotidiana que poden preocupar els nens i nenes, com ara la separació dels pares, les classes, les amistats, els canvis en aquestes amistats, les relacions amb els avis…

Alerta spoiler! Els protagonistes de la novel·la són una nena i el seu avi, i la veritat és que el peix nº 14 sí que apareix en el rerefons del llibre… però cal estar atent, ja que l’acció es desenvolupa al voltant del dia a dia d’una família que no en té res de convencional, però que a poc a poc aconsegueix anar superant totes les dificultats (i en especial les científiques) i ser feliços a la seva manera. Tot això, explicat des de la visió de la nena.

La ciència apareix en moltes ocasions i és introduïda pel personatge de l’avi, un científic de laboratori que acaba de fer un gran descobriment relacionat amb una nova espècie que trasbalsa les vides de tota la família. Mentre es desenvolupa la trama, podem intuir com treballen els científics i com s’anomenen les espècies. Veurem que un descobriment no és un camí de roses. Per cert! I aquest és l’últim spoiler: es tracta d’una medusa. Sí, aquells animalons que vigilem a la platja perquè no ens piquin poden ser d’allò més simples, ja que no tenen ulls ni cervell, però a la vegada tenen capacitats al·lucinants com els cnidocists, les cèl·lules que ens piquen i que els serveixen de defensa per evitar que se’ls mengin o el fet que algunes d’elles es poden regenerar i ser pràcticament immortals.

No obstant això, si voleu trobar la relació amb el títol i el peix, us haureu de llegir el llibre!

Agradarà a…

A un públic juvenil que busqui un llibre diferent i interessant.

No agradarà a…

A qui li agradin les novel·les més típiques d’amor o aventura clàssica.

AnteriorCINECLUB VIC. Sweat
SegüentEstrenes de la setmana
Avatar photo
Sóc biòloga ambiental, m'apassionen els animals i la natura. Qualsevol llibre o pel·lícula en què aparegui algun animaló és una bona opció per submergir-m'hi. M'agraden les històries amb un rerefons d'aventura i acció, però sobretot que tinguin un final feliç.