Després del bestseller Sàpiens, en què l’autor analitza el comportament de l’espècie humana al llarg de la nostra història, l’editorial Edicions 62 ens porta el segon llibre de Yuval Noah Harari titulat Homo deus. En aquesta segona entrega, Noah torna a descobrir-nos els secrets sobre la nostra espècie, és a dir, sobre la humanitat.

A diferència de l’anterior llibre, en el qual s’explicava l’evolució de la humanitat des dels seus inicis, en aquest l’autor se centra en el futur de la humanitat. Com evolucionarem a partir d’ara?

Continuarem sent l’espècie dominant dels ecosistemes, modificant-los al nostre gust i raó, creient-nos superiors a la resta d’espècies i més intel·ligents que la natura? Probablement d’aquí prové el títol d’aquest llibre: Homo Deus. Passarem de ser Homo sapiens a Homo deus, una espècie més evolucionada gràcies a la tecnologia i la ciència.

De la mateixa manera que en el llibre anterior, Homo deus ens fa reflexionar sobre com som i com podríem arribar a ser. És un llibre molt ben documentat i conté unes reflexions amb una gran base científica. Aquestes reflexions poden arribar a ser preocupants per la visió que ens dona del futur, ja que ens projecta una humanitat que recerca la felicitat constant i la immortalitat. L’autor assenyala que, una vegada controlats els 3 principals problemes de la humanitat (fam, pesta i guerra), el nostre anèmic a combatre serà la mort. Si aconseguim vèncer la mort, serem més feliços i estarem al nivell dels déus.

Si us heu quedat encuriosits pel primer llibre de Yuval, podeu trobar la crítica en aquest enllaç.

Agradarà a…

Als que vulguin tenir una possible visió de com serà el futur de la societat humana.

No agradarà a…

Qui busqui un llibre fonamentat amb evidències fermes i justificades com en el llibre anterior.

 

 

AnteriorEl Festival Cinema a la Fresca de Manlleu arriba a la 10a edició
SegüentCompte enrere per la 68ena edició del Festival de San Sebastián
Avatar photo
Sóc biòloga ambiental, m'apassionen els animals i la natura. Qualsevol llibre o pel·lícula en què aparegui algun animaló és una bona opció per submergir-m'hi. M'agraden les històries amb un rerefons d'aventura i acció, però sobretot que tinguin un final feliç.