Poc a poc sembla que el món del cinema va tornant a la normalitat, o si més no, aquesta nova normalitat que ens diuen des del govern. Les sales de cinema han tornat ha obrir i fins i tot ja s’ha celebrat algun festival presencial a les nostres terres. Se’ns presenta un estiu carregat d’estrenes, sessions de cinema a la fresca i més festivals arreu del territori. El cinema no s’atura, i el proper 18 de setembre, com no podia ser d’una altra manera, tindrem una nova cita amb la que serà l’edició número 68 del Festival Internacional de Cinema de San Sebastián.

La crisi derivada de la COVID-19 ha provocat certes modificacions dins les seccions del festival, però si una cosa està clara és que el festival manté la seva secció oficial més forta que mai, amb cineastes consagrats que competiran dins la secció. Noms com Sharunas Bartas, François Ozon, Naomi Kawase o Thomas Vinterberg  presentaran els seus darrers treballs juntament amb directors més novells com Dea Kulumbegashvili o Takuma Soto.

ASA GA KURU / TRUE MOTHERS

NAOMI KAWASE  (JAPÓN)

Intérprets: Hiromi Nagasaku, Arata Iura, Aju Makita

Després d’una llarga lluita per quedar-se embarassada, Satoko i el seu marit decideixen adoptar un nen. Els problemes arribaran anys més tard, amb l’amenaça d’una desconeguda que diu que és la mare biològica del nen.

 

DASATSKISI / BEGINNING

DEA KULUMBEGASHVILI  (FRANCIA – GEORGIA)

Intérprets: Ia Sukhitashvili, Rati Oneli, Kakha Kintsurashvili, Saba Gogichaishvil

Una comunitat de testimonis de Jehovà és atacada per un grup d’extremistes. Yana, l’esposa del líder de la comunitat, lluitarà per trobar sentit al seu món.

 

DRUK / ANOTHER ROUND

THOMAS VINTERBERG  (DINAMARCA)

Intérprets: Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Lars Ranthe, Magnus Millang

Animats per una teoria, Martin i tres dels seus amics decideixen mantenir un nivell constant de borratxera durant la seva jornada laboral.

 

IN THE DUSK

SHARUNAS BARTAS  (LITUANIA)

Intérpretes: Arvydas Dapsys, Marius Povilas Elijas Martinenko

Lituania, 1948. La guerraha acabt, però el país està en ruïnes.  Untė, de 19 anys, és membre del moviment partisà que resisteix a la ocupació soviètica. No combaten en igualtat de condiciones, però aquesta lluita  desigual determinarà el futur de tota la població.

 

ETÉ 85 / SUMMER OF 85 (VERANO DEL 85)

FRANÇOIS OZON  (FRANCIA)

Intérprets: Félix Lefebvre, Benjamin Voisin, Philippine Velge

A causa d’un accident, Alexis coneix a l’amic de la seva vida. Però qui sap si aquest amic serà per sempre, o només una aventura d’estiu.

 

 

NAKUKO WA INEEGA / ANY CRYBABIES AROUND?

TAKUMA SATO  (JAPÓN)

Intérpretes: Taiga Nakano

Un home despullat i borratxo apareix en directe en una televisió japonesa en plena celebració de la festivitat de Namahage, en la que homes disfressats d’ogres entren a les cases para espantar als  nens per tal de que es portin bé tot l’any.

 

AnteriorEl nostre futur: “Homo Deus”
SegüentFestival Nits de cinema oriental: 10 pel·lícules que no et pots perdre
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.