El 2017 ressenyàvem El desorden que dejas, un llibre de Carlos Montero que explica la història de la Raquel, una professora de literatura sense plaça fixa que accepta una substitució de sis mesos en un institut de Novariz (Galícia), el poble natal del seu marit. Les sorpreses arriben el primer dia de classe, quan la cap d’estudis del centre li explica que la seva predecessora, Elvira o Viruca, es va suïcidar. La curiositat per la vida de la seva predecessora portaran la protagonista a voler esbrinar què li va passar. Pel camí, la Raquel patirà amenaces per part de l’alumnat, la qual cosa la porta a pensar que algun dels seus alumnes està implicat en la seva mort, la qual cada vegada es torna més enigmàtica i més fosca. Tot plegat, un thriller psicològic que farà les delícies dels amants del gènere.

Quatre anys després, la sèrie fa el salt a la gran pantalla en una producció que s’estrenarà a Netflix i que tindrà 8 capítols d’uns 40 minuts de durada. La protagonista, la Raquel, serà interpretada per Inma Cuesta (Crimen). Bárbara Lennie (Contraiempo, El reino) es posarà en la pell de l’Elvira, la professora que se suïcida. El repartiment el completaran Tamar Novas (Mar adentro, Alta mar) com a Germán, el marit de la Raquel); Arón Piper (Élite, 15 años y un día) com a Iago, un alumne de l’institut; y Roberto Enríquez (Vis a vis, El embarcadero) , qui interpretarà en Mauro, el marit de l’Elvira.

AnteriorRaons de pes per no veure el final de “13 reasons why”
Següent“El llibre de les meves emocions”
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.