Fa unes setmanes vaig publicar al web la ressenya del primer volum de El arte de la cocina francesa, un llibre de Julia Child, Simone Beck i Louisette Bertholle que publica l’editorial Debate. Ara us porto el segon volum d’aquesta preciosa col·lecció.

Diuen que les segones parts mai són bones, però aquesta trenca la norma, ja que si el primer volum era fantàstic, aquest ho és encara més. Algú es preguntarà quines diferències hi ha entre el primer i el segon volum. Podríem dir, per exemple, que en aquesta ocasió la Louisette Bertholle ja no és coautora del llibre, dada que podem veure explicada dins del pròleg del segon volum.

Aquest llibre és un complement necessari per tots els “cuinetes” tant si teniu el primer volum com si no. La raó és que en aquesta segona volta es profunditza en l’art de la cuina i s’entra en detall ens els processos d’elaboració i preparació dins la cuina.

Les receptes presentades dins d’aquest llibre vénen explicades pas a pas i amb tot luxe de detalls: instruccions precises i il·lustracions. Certament, es podria dir que en aquest aspecte és més o menys igual que el primer volum, però en ser un llibre més petit (700 pàgines), la selecció de plats és més reduïda.

Aquí no trobarem el famós boeuf bourguignon, però sí que hi trobarem un capítol dedicat a verdures, quelcom que tot vegetarià i vegà agraeix. En definitiva, hi ha un munt de receptes repartides entre set capítols i dos apèndixs dedicats a farcits de carn i verdures. També hi trobem un bon reguitzell d’estris de cuina i accessoris imprescindibles per a “cuinetes”.

Insisteixo: la situació ideal seria tenir els dos volums per tenir un repertori complet de receptes franceses, però podeu adquirir aquest segon volum encara que no tingueu el primer i així gaudir de noves receptes (més vegetarianes) per llepar-vos-en els dits!
Un cop més: Bon appétit!

Anterior‘Repassa lletres’, un llibre tàctil
SegüentAquest divendres al cine…
Avatar photo
Sóc filòloga francesa, amant dels llibres i dels idiomes. Em trobareu gran part del temps viatjant pel món, o dins d’una cafeteria amb un cafè i un llibre a la mà. Els meus interessos són molt variats i es troben entre el bon cinema, la literatura, l’escriptura, la fotografia i l’art. M’agrada llegir sobretot poesia, novel·la anglòfona i francesa dels segles XIX-XX. La meva escriptora anglòfona preferida és Emily Dickinson, i el meu poeta francès preferit és Arthur Rimbaud.