Menys d’un any després de l’obertura de la Llibreria Finestres (Carrer de la Diputació, 249 de Barcelona), el projecte s’amplia amb l’obertura d’una segona llibreria, el naixement de l’Editorial Finestres i la convocatòria del Premi Finestres de Còmic.

L’editorial

L’Editorial Finestres neix amb la voluntat de normalitzar la presència de còmic adult en català i omplir el buit present en l’edició de les novel·les gràfiques més rellevants de l’actualitat en aquesta llengua. Finestres publicarà, per una banda, traduccions al català d’obres actuals, i per l’altra, traduccions al català d’obres de referència del novè art fins ara inexistents en llengua catalana. En un escenari futur inclourà la publicació d’obres de producció pròpia amb autors i autores d’arreu dels territoris de parla catalana.

L’editorial publicarà 10 títols l’any de diversos gèneres i sempre sota el paraigua del còmic d’autor. El projecte estarà capitanejat per Montserrat Terrones, professional amb una llarga trajectòria dins del còmic com a agent, editora i divulgadora.

Finestres debutarà aquest novembre amb la publicació de L’accident de caça, de Landis Blair i David L. Carlson, Premi a la Millor Obra al Festival Internacional de la Bande Dessinée d’Angulema, i l’edició integral d’Intrèpides, de Pénélope Bagieu, Premi Eisner.

(C)Editorial Finestres

Premi Finestres de còmic

Es convoca el Premi Finestres de Còmic en català, en el qual poden participar tots els creadors i creadores d’arreu que presentin un projecte de còmic en llengua catalana. El premi per a la proposta guanyadora són 25.000 € a compte de drets d’autor i la publicació de l’obra per l’Editorial Finestres. La dotació econòmica per a aquest premi de còmic s’equipara a la dels altres premis i beques que atorga, en aquest cas, la Llibreria Finestres a obres d’assaig i novel·les.

El termini per presentar les propostes s’acaba el 28 de febrer de 2022 i el veredicte es farà públic el març de 2022. El jurat està format per Ana Penyas, Paco Roca, Jaume Vilarrubí, Mery Cuesta i Montserrat Terrones. Les bases del premi i més detalls sobre els membres del jurat es poden consultar al web de l’editorial.

La nova Finestres

La nova llibreria obrirà el febrer de 2022 i completarà el fons de la Llibreria Finestres. Amb més de 200 metres quadrats, el nou espai se situa enfront de la llibreria original, al carrer Diputació, 250, en un edifici que forma part de la coneguda Casa Garriga Nogués, obra de l’arquitecte Enric Sagnier.

 

Foto portada

AnteriorAquest divendres al cine…
Següent“Una educación”, Tara Westover
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.