Ja fa dies que Intimidad es troba al TOP 10 de Netflix. La veritat és que quan la vaig començar no hi tenia posades gaires esperances, però el repartiment i l’argument em van esperonar a tocar el botó de play. Al primer capítol vaig saber que no m’havia equivocat,  que era una sèrie potent i, si m’ho permeteu, us diré que és del millor que he vist a Netflix aquest últim any.

Tot comença quan Malen, candidata a l’alcaldia de Bilbao, és humiliada a causa de la publicació d’un vídeo de contingut sexual enregistrat sense el seu consentiment i amb ella i un home que no és el seu marit com a protagonistes. La cosa segueix amb la Begoña, una professora d’institut a qui avisen perquè identifiqui el cadàver de la seva germana Ane, qui s’ha suïcidat. El motiu? Els seus companys de feina van fer circular una foto íntima i un vídeo sexual.

Com podeu veure, estem davant d’una història eminentment femenina tant pel que fa al tema que tracta com a l’enfocament de la pròpia sèrie. La vulneració de la intimitat està a l’ordre del dia. Tothom porta un mòbil a sobre i enregistrar imatges i difondre-les és tan fàcil, que dir que aquesta sèrie és necessària és quedar-se molt curt, ja que tots estem exposats a viure una situació així. Ara bé, tot és molt diferent quan qui apareix en un vídeo de contingut sexual és un home o una dona. I aquí és on brilla la sèrie, ja que posa el focus on toca i aborda el tema des de la perspectiva de la dona. Però no només aborda una única manera de viure-ho ni utilitza un to alliçonador, sinó que ens mostra com entomen aquesta vivència dones molt diferents. Per una banda hi trobem la Malen, interpretada per una brillant Itziar Ituño, una dona que no s’arronsa, que sap que no ha fet res dolent i que va per la vida amb pas ferm malgrat que la culpa i els dits acusadors l’apunten constantment pel seu caràcter públic. A l’altre extrem hi tenim l’Ane Uribe, a qui dona vida de forma magistral Verónica Echegui, una noia que s’enfonsa davant la humiliació i a qui la por a perdre-ho tot la porta al pitjor dels finals. Pel camí hi trobarem la germana d’Uribe i la filla de Malen, totes dues aportant la seva mirada externa però no menys important, juntament amb una policia que ha hagut de mantenir en la intimitat la seva orientació sexual. Sens dubte, un repartiment de primer nivell format per Itziar Ituño, Emma Suárez, Patricia López de Arnaiz, Verónica Echegui, Ana Wagener i Yune Nogueiras, les quals fan que la sèrie estigui a un altre nivell. Tot i ser una sèrie coral amb caràcter femení, mereix menció especial Marc Martínez, qui es posa en la pell del marit de Malen amb molt d’encert, omplint el personatge de matisos i donant-li molta profunditat.

En definitiva, Intimidad es una sèrie altament que recomanable que aborda temes potents i actuals com la privacitat, la doble moral, la violència envers les dones, el judici públic i la culpa. A més, amb un guió sòlid i potent s’hi entrellacen diferents trames i enfocaments per per visualitzar totes les arestes sense perdre mai l’equilibri. Després de veure-la us ho pensareu dues vegades abans de difondre un vídeo de contingut sexual, especialment si el o la protagonista és algú que coneixeu.

 

 

AnteriorAquest divendres 8 de juliol als cines…
SegüentAquest divendres 15 de juliol als cines…
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.