No sé què tenen les sèries de metges, però m’encanten. Des de Hospital Central i Urgencias passant per House o Good Doctor. I totes les que em deixo! Com que sabia que m’agradaria, és per això que vaig començar a veure The Resident (Netflix). Però no us equivoqueu, perquè no es tracta d’una simple sèrie de metges; The Resident és un drama mèdic que combina el dia a dia d’un hospital i les relacions humanes amb una mirada crítica al sistema sanitari nord-americà. Així doncs, és una sèrie que ens ofereix una perspectiva diferent dins del gènere, ja que té drames emocionals, casos complicats i moments de tensió al quiròfan, però també va més enllà.

La sèrie gira al voltant del Dr. Conrad Hawkins (Matt Czuchry), un metge brillant i carismàtic que no té por d’enfrontar-se al sistema per defensar el que és correcte. A través dels seus ulls i dels seus col·legues, com la infermera Nic Nevin (Emily VanCamp) i el resident Devon Pravesh (Manish Dayal) entre altres, The Resident explora les tensions entre la vocació mèdica i els interessos econòmics dels grans conglomerats sanitaris. Així doncs, l’argument és un equilibri entre casos mèdics apassionants i conflictes més grans que impliquen corrupció, negligència i les pressions que els professionals sanitaris han de suportar diàriament.

El seu principal punt fort és el missatge social i l’honestedat amb què tracta temes complicats. Això dona profunditat a la sèrie, que va més enllà dels típics drames mèdics a què estem acostumats i introdueix una dimensió social i crítica molt necessària, ja que sovint es denuncien pràctiques poc ètiques i es critica un sistema sanitari que prioritza els beneficis dels hospitals i les farmacèutiques al benefici dels pacients.

La sèrie també aconsegueix mantenir l’interès amb girs dramàtics ben executats i personatges amb els quals és fàcil empatitzar. I això segurament és gràcies a un repartiment amb Matt Czuchry al capdavant, que ofereix una actuació carismàtica i convincent com el metge rebel amb un cor d’or de qui acabes enamorat fins al moll de l’os. Emily VanCamp aporta emoció i humanitat al seu paper, ja que crea una parella professional i sentimental amb Czuchry que resulta molt creïble i captivadora. El conjunt de personatges secundaris, que no són pocs, afegeixen complexitat i matisos a la narrativa. Us asseguro que cap us deixarà indiferent.

Tot i les seves virtuts de la sèrie, algunes trames secundàries poden resultar una mica previsibles, melodramàtiques i, fins i tot, estereotipades. Potser per això alguns episodis se m’han fet avorrits, poc interessants o llargs.

En resum, The Resident no és només un drama mèdic més. Amb un equilibri d’emoció, acció i crítica social, la sèrie ofereix una experiència que enganxa i, alhora, fa pensar.

Agradarà a…

Aquells que busquen una història que vagi més enllà del quiròfan i s’atreveixi a qüestionar el sistema.

No agradarà a…

Als que no estiguin disposats a veure una sèrie de sis temporades.

 

Anterior‘Balla amb Babel’, Joan-Lluís Lluís
Següent‘Querido capullo’, Viriginie Despentes
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.