Corrupció, investigació, contraban i tirotejos es donen la mà en aquest film d’acció hongkonguès que compta amb bona execució visual però un to èpic un pèl excessiu. La pel·lícula, protagonitzada pels actors Louis Koo i Gordon Lam en els papers d’investigadors de la ICAC (Independent Comission Against Corruption), recorda en la seva trama a ‘Els Intocables d’Eliot Ness’ si bé la lluita contra la corrupció no és a Chicago per arrestar Al Capone sinó al Hong Kong dels 70, on la ICAC pretén tirar per terra les argúcies delictives de l’inspector Tsui Lok (Francis Ng) per encobrir les accions del cap de la màfia Crippled Ho (Tony Leung).

Veure ‘Once Upon a Time in Hong Kong’ és una experiència entretinguda i amb tot el que podríem esperar en una pel·lícula típica d’aquesta temàtica, amb uns investigadors compromesos amb la justícia, fins i tot pagant un preu personal, i un sistema corrupte que se les sap totes per evitar que els enxampin ‘in fraganti’. La redempció d’alguns personatges i la traïdoria d’altres permet eixamplar les alternatives que pren el relat dels fets, si bé hi ha poc marge per a la sorpresa.

La bona recreació de l’època i les notables interpretacions de Koo i Lam ajuden a vestir cada escena del film amb el to desitjable, fins i tot amb alguns moments d’humor. La banda sonora també hi ajuda, si bé és tan excessiva (com algunes escenes, que són més pròpies d’un film apocalíptic de zombies) en tots els instants que acaba fent que qualsevol fotesa sigui sonorament tan èpica com un clímax.

‘Once Upon a Time in Hong Kong’ és una bona proposta de gènere, moguda però fàcil de veure i poc exigent, ideal per veure-la després de dinar. Al Festival Nits de Cinema Oriental d’aquest 2023 van programar-la el dimarts 18, el primer dia, a les 4 de la tarda. Sens dubte van tenir bon ull.

AnteriorCrítica de ‘In Broad Daylight’ de Lawrence Kan
SegüentCrtítica de ‘Anime Supremacy!’ de Kohei Yoshino
Avatar photo
Sóc periodista i treballo en l'àmbit de la comunicació corporativa, la informació esportiva i la maquetació web. El meu temps lliure és tan limitat i es reparteix entre tantes passions culturals i d'oci (literatura, cinema, teatre...) que segurament no en dominaré mai cap.