L’editorial Pol·len convoca un concurs amb l’objectiu de publicar el segon volum d’El porc del demà, un recull de relats de ficció utòpica i distòpica amb la indústria porcina com a eix vertebrador. També hi participen l’Escola d’Arts Plàstiques de Torelló, el Grup de Defensa del Ter (GDT), Justícia Alimentària, Càrnies en Lluita i Setembre.

El concurs tindrà dues fases. La primera fase, purament visual, escollirà deu il·lustracions inspirades en aquesta temàtica. La segona fase consistirà en un concurs de relats inspirats per aquestes il·lustracions. Així doncs, la confecció total del llibre serà fruit d’un procés participatiu obert a artistes de les dues disciplines.

La indústria càrnia és una de les més arrelades a Catalunya i es calcula que hi ha més porcs que persones. A la comarca d’Osona és una de les activitats econòmiques més potents i és per això que té un gran impacte en la vida de les persones que treballen en el sector i en el medi ambient. Els escenaris que se’n derivin en el futur poden ser molt diversos. Amb aquest llibre, des de la cultura, jugarem a imaginar-los.

Si teniu ganes de participar al concurs que ens proposa aquesta editorial amb seu a Manlleu, feu un cop d’ull a les bases. Si no, sempre podeu fer un tomb pel seu magnífic catàleg mentre esperem la publicació d’aquest llibre que segur aixeca molta polseguera.

 

Imatge de portada

Anterior‘Simbiosis’, Bruno Puelles
SegüentVERKAMI. ‘Secondina, crònica de la putrefacció’
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.