Rodrigo Moreno // Argentina, 2023

Fitxa tècnica

Producció: Wanka Cine, Rizoma Films, Jaque Content
Guió: Rodrigo Moreno
Fotografia: Inés Duacastella, Alejo Maglio
Muntatge: Karen Akerman, Manuel Ferrari, Nicolás Goldbart, Rodrigo Moreno
Durada: 3 h.
Idioma: VO en castellà
Intèrprets: Daniel Elías, Esteban Bigliardi, Margarita Molfino, Germán De Silva, Mariana Chaud, Cecilia Rainero.

 

Sinopsi

Dos empleats de banc es qüestionen l’existència rutinària en què s’ha convertit la seva vida. Un d’ells troba una solució: cometre un delicte que comprometrà el seu destí i el del seu company.

A l’inici d’Apenas un delincuente (1949), el director Hugo Fregonese presentava Buenos Aires com una ciutat de nervis exaltats, on la gent es movia com pollastres sense cap i on l’egoisme era la principal virtut ciutadana. Rodrigo Moreno agafa el relleu de Fregonese, de nou retratant un Buenos Aires que sembla viure en crisi permanent, amb un esgotament vital que defineix els dos protagonistes de la història. Combinant el cine negre i el drama existencial, Los delincuentes és una reflexió profunda sobre la desesperació social que viu Argentina i que ha agafat dimensions gairebé profètiques després de l’arribada de Javier Milei al poder.

Rodrigo Moreno

Nascut a Buenos Aires el 1972, és fill del nou cinema argentí dels anys 90, coincidint amb una dècada de gran impuls del cinema del país, amb noves formes de finançament a nous cineastes d’escola i el naixement de grans festivals com el BAFICI o Mar del Plata (aquest, recuperat). Va debutar el 2006 amb El custodio, a la qual seguiren Un mundo misterioso (2011), Réimon (2014). Moreno, com molts cineastes de la seva generació, destaca per fer un cinema social i auster que flirteja amb característiques de films de gènere amb un caràcter més comercial, però amb una identitat molt definida.

Quan?

Dimarts, 21 de maig a les 20:00h
Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46)
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

 

AnteriorAquest divendres 17 de maig als cinemes…
SegüentPRESENTACIÓ. ‘On són les dones? Vides i manifestos’, Pilar Godayol
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.