Divendres 24 de maig, a les 19:00h, l’auditori de la Fundació Antiga Caixa Manlleu acollirà la presentació del llibre On són les dones? Vides i manifestos, de Pilar Godayol.

En aquest acte organitzat per la Biblioteca de Manlleu, a la catedràtica de la UVIC-UCC l’acompanyaran Maria Dolors Molas, Anna Piella i Mercè Puntí. L’acte es podrà seguir en directe a través del canal de youtube de Manlleu Mitjans.

 

 

On són les dones? Vides i manifestos

On són les dones?, es preguntava Simone de Beauvoir a la introducció d’El segon sexe, primer estudi complet sobre la condició de la dona a Occident. Per a tantes feministes del nostre temps, Beauvoir ha estat una «mare simbòlica» i El segon sexe, un «llibre de capçalera». Però hi ha altres mares espirituals que han ajudat a construir una memòria que contraresta el cànon patriarcal. Totes les veus d’aquesta antologia són referents d’una genealogia literària feminista. Des de Christine de Pisan fins a la teoria queer de Judith Butler, el pensament crític de bell hooks, el feminisme marxista de Silvia Federici o el moviment Me Too de Nancy Fraser. No són veus aïllades, sinó que beuen les unes de les altres, dialoguen, forgen espais simbòlics de trobada i d’intercanvi. I podem veure com teixeixen una tradició col·lectiva a través dels textos que ha seleccionat Pilar Godayol, que també n’ha fet el retrat biogràfic.

Christine de Pisan, Marie de Gournay, François Poullain de la Barre, Olympe de Gouges, Mary Wollstonecraft, Flora Tristán, John Stuart Mill, Charlotte Perkins Gilman, Virginia Woolf, Simone de Beauvoir, Betty Friedan, Valerie Solanas, Juliet Mitchell, Angela Davis, Joanna Russ, Judith Butler, Françoise d’Eaubonne, bell hooks, Silvia Federici, Nancy Fraser, Tithi Bhattacharya i Cinzia Arruzza.

AnteriorCINECLUN VIC. Los delincuentes
Següent“Ben Hur”, quan el cinema era artesania
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.