Fitxa tècnica

Producció: Petit Film, Rouge International, Frakas Productions
Guió: Julia Ducournau
Música: Jim Williams
Muntatge: Jean-Christophe Bouzy
Durada: 1 h 39 min.
Intèrprets: Garance Marillier, Ella Rumpf, Rabah Nait Oufella, Laurent Lucas.

 

Sinopsi

Justine (Garance Marillier), una jove de 16 anys, prové d’una família on tots són veterinaris i vegetarians. Quan la noia ingressa a la facultat de veterinària, descobreix un món decadent i seductor. Aviat trenca amb els principis familiars, menjant carn crua per primer cop.

Julia Ducournou debuta a la direcció amb l’estrena de Raw, que no es pot classificar com un film de gènere, en sentit estricte, tot i que ofereix elements del cine fantàstic i de terror. En realitat és la crònica d’un viatge interior que s’endinsa en el món oníric, de forma arriscada però eficaç. Inspirada en l’estètica de David Cronenberg i el seu concepte de la Nova Carn, la jove cineasta s’atreveix a tractar el tema tabú del canibalisme amb un talent visual capaç de crear imatges pertorbadores d´una morbosa sensualitat. La davallada als inferns de la protagonista esdevé una metàfora colpidora dels traumes de l’adolescència.

Julia Ducournou

Directora i guionista nascuda a París l’any 1983. Va estudiar guió cinematogràfic a la prestigiosa escola La Fémis, de la capital francesa. El 2011, el seu curt Junior va guanyar el premi Petit Rail d’Or del Festival de Cannes. L’any següent va codirigir el telefilm Mange. El seu primer i polèmic film, Raw, li ha donat notorietat internacional i una bona collita de guardons en diversos festivals. Entre d’altres, destaquem el Fipresci de Cannes i tres premis al Festival de Sitges 2016.

Quan?

Dimarts, 22 de gener. 21:30 h.
Idioma: VO en francès amb subtítols
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46

Anterior‘A todo riesgo. Memorias airadas de una Pretender’
Següent‘Tragones i mazmorras’, una aventura culinària plena de mostres
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.