Títol: Tragones y mazmorras
Autor: Ryôko Kui
Editorial: Milky Way Ediciones

Sinopsi

Aquest manga narra la història d’un grup d’aventurers que es dediquen a explorar masmorres. D’entrada, la germana del protagonista és devorada per un drac, la qual cosa permet a la resta fugir cap a la ciutat. Arran d’aquest fet, l’equip decideix tornar a recórrer el llarg camí per rescatar-la de l’estómac del monstre (la digestió dels dracs és molt lenta). El problema és que han perdut totes les seves possessions en el combat i hauran de viure del què trobin a dins de la masmorra, sense gastar ni una moneda en provisions. D’aquesta manera, inicien involuntàriament una aventura culinària aprofitant els recursos que poden extreure dels monstres i plantes que cacen. Per sort, disposaran de l’ajuda d’un nan expert en gastronomia i nutrició.

Al meu parer…

El manga és una paròdia humorística de la clàssica història de rol i els personatges són força típics: un guerrer humà, una elfa maga, un “mitjà” murri i un nan experimentat que han d’obrir-se pas en una masmorra plena de monstres fins a arribar a l’últim nivell, on els espera el drac. El que fa especial a aquest manga és l’enfocament humorístic i culinari. També és molt divertida l’afició del protagonista per estudiar l’ecosistema de la masmorra i els monstres que l’habiten.

Al final, la història i els seus personatges gairebé acaben sent un fil conductor per presentar-nos una espècie de documental sobre la vida a les masmorres: fisiologia interna dels monstres (amb esquemes dels seus òrgans i tot), receptes exquisides amb el seu valor nutricional (per exemple una cassoleta de planta devora-persones), lliçons d’ecologia, estadístiques sobre la conducta dels aventurers… tot plegat presentat gràficament d’una forma magistral.

Agradarà a…

Als amants de la fantasia, el rol i també de la cuina. Als que vulguin fer un gir a les aventures típiques i centrar-se de forma humorística en l’entorn i no en la trama.

No agradarà a…

Als que busquin una història èpica amb una trama complicada, personatges complexos i gestes espectaculars.

AnteriorCINECLUB VIC. Raw
Següent‘Permagel’, d’Eva Baltasar
Avatar photo
Bibliotecària d’origen i programadora de professió. Busqueu-me entre llibres, davant de l’ordinador o estirada al sofà (refugiada sota la meva manta). No sóc gaire selectiva però com més acció, misteri i màgia hi hagi, molt millor.