Fitxa técnica

L’última pel·lícula // Peter Bogdanovich, EUA, 1971

Producció: Columbia Pictures
Guió: Peter Bogdanovich i Larry McMurtry a partir de la novel·la de Larry McMurtry.
Música:
Muntatge: Donn Cambern i Peter Bogdanovich
Durada: 2 h
Intèrprets: Timothy Bottoms, Jeff Bridges, Cybill Shepherd, Ben Johnson, Cloris Leachman, Ellen Burstyn, Eileen Brennan, Clu Gulager, Sam Bottoms

Anys 50. Sonny (Timothy Bottoms), Duane (Jeff Bridges) i Jacy (Cybill Shepherd) són tres amics que malgasten el seu temps, insatisfets i avorrits, en un petit poble de Texas on no hi ha gaire cosa a fer. El tancament del cinema local simbolitzarà el final d´una etapa per a ells i també per a la ciutat.

Aquesta Última pel·lícula retratava amb encert i atreviment el desencant dels seus joves protagonistes durant un període molt concret de la història nord-americana. Mail el salt de l’adolescència a la vida adulta s’havia tractat amb aquest sentiment de pèrdua i de traïció. Estem davant d’una pel·lícula honesta i dolorosa que va suposar una fita en la filmografia del seu director, Peter Bogdanovich. A més de l’èxit en el moment de la seva estrena, amb nombroses nominacions i guanyadora de dos premis Oscar, ha esdevingut un títol de culte i encara avui segueix de plena vigència.

Peter Bogdanovich

Nascut a Nova York el 1939, va trepitjar pràcticament tots els terrenys del setè art. Va ser historiador, actor, productor, crític, guionista i director de cinema. Va debutar el 1968 amb El héroe anda suelto (1968) i després de dirigir alguns films de sèrie B va encadenar els títols clau de la seva filmografia: Dirigit per John Ford (1971), L’última pel·lícula¿Qué me pasa doctor? (1972) i Luna de papel (1973). El seu últim treball va ser el documental El gran Buster (2018) projectat a Cineclub Vic. Va morir el 6 de gener de 2022 a Los Angeles.

Quan?

Dimarts, 8 de febrer. 20 h
VO en anglès amb subtítols en català
Espai ETC. Pg Generalitat 46, Vic
Reserva d’entrades en línia
www.etcvic.cat

 

Anterior“Nada se opone a la noche”, Delphine de Vigan
Següent“Sobre el anarquismo”, un assaig intens
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.