Fitxa tècnica

Honeyland // Tamara Kotevska i Ljubomir Stefanov, Macedònia, 2019

 

Producció: Apolo Media, Trice F
Guió: Tamara Kotevska, Ljubomir Stefanov.
Música: Foltin
Muntatge: Atanas Georgiev
Durada: 1 h 29 min
Intèrprets: Hatidze Muratova, Nazife Muratova, Hussein Sam, Ljutvie Sam.

 

Sinopsi

La Hatidze és l’última dona recol·lectora d’abelles d’Europa. Viu en un petit poble de Macedònia, on cria colònies d’abelles i ven la seva mel a la capital. La seva vida, plàcida i tranquil·la es veu trasbalsada quan arriben uns nous veïns que no només destorben la seva pau sinó que també posaran en perill el fràgil ecosistema dels animals.

Al pot petit hi ha la bona confitura i també la millor mel. Aquest documental ha estat una de les grans sorpreses dels últims anys. Nominada a dos premis Oscar i guanyadora de desenes de premis arreu del món, ens acosta a un ofici i a una forma de vida gairebé desapareguts, on la relació de l´home (la dona) amb la natura es desenvolupa amb delicadesa i absolut respecte. La pel·lícula s’escapa d’aquest retrat tan local, tan concret, i permet a públic de tot el món reflexionar sobre la nostra relació amb la terra, la seva sostenibilitat i el futur del planeta.

 

Tamara Kotevska (Macedònia, 1993). Directora de cinema amb cinc anys d’experiència en la realització de pel·lícules documentals i de ficció. Va guanyar el premi a Millor Pel·lícula Balcànica al Tirana Internacional Documentary Film Festival amb el seu projecte titulat Studants i ha participat com a guionista i codirectora en el documental Lake of Apples (2017).

Ljubomir Stefanov (Macedònia, 1975) és un director amb més de vint anys d’experiència en la producció de campanyes de comunicació i documentals relacionats amb temes ambientals i desenvolupament humà. Ha treballat per a clients com agències de l’ONU, Euronatur o Swisscontact. La seva filmografia inclou The Noisy Neighbours (2005) i Lake of Apples (2017), aquest últim codirigit amb Tamara Kotevska, amb qui va repetir a Honeyland.

Programada conjuntament amb el Museu del Ter de Manlleu dins dels actes de la 11a Mostra de Cinema Etnogràfic de Catalunya

Quan?

Dimarts, 2 de novembre. 20 h.
A L’Atlàntida
Compra la teva entrada

 

Anterior“Tàndem”, Maria Barbal
SegüentCrítica de “The Execution”, de Lado Kvataniya. Festival de Sitges 2021
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.