Fitxa técnica

First Cow // Kelly Reichardt, EUA, 2019

Producció: A24, IAC Films, Film Science
Guió: Kelly Reichardt a partir de la novel·la de Jonathan Raymond.
Música: William Tyler
Muntatge: Kelly Reichardt
Durada: 2 h 2 min
Intèrprets: John Magaro, Alia Shawkat, Orion Lee, Dylan Smith, Ryan Findley, Clayton Nemrow, Manuel Rodriguez, Ewen Bremner.

 

A la dècada de 1820 a les terres hostils de l’estat d’Oregon, un immigrant xinès perseguit (Orion Lee) i un cuiner contractat per una expedició de caçadors de pell (John Magaro), veuran créixer la seva amistat i el seu futur econòmic gràcies a uns deliciosos brioixos.

Guanyadora a millor pel·lícula del festival de Gijón, gran triomfadora del D’A Film Festival i amb nombroses nominacions a l’esquena, s’ha convertit en un dels títols preferits del cinema independent dels últims anys. La directora i guionista Kelly Reichardt aconsegueix una pel·lícula insòlita i inclassificable, plena d´humor i també de drama que esdevé un autèntic western tot i defugir de tots els tòpics del gènere. En definitiva, una pel·lícula única, allunyada de les convencions actuals i que captiva l’espectador gràcies a la seva enorme sensibilitat cinematogràfica.

Kelly Reichardt

Directora i guionista nascuda a Miami el 1964. Debuta el 1994 amb River of Grass, nominada als Independent Spirit Awards i premi del jurat al festival de Sundance, però és el 2006 quan rep la seva merescuda popularitat com a cineasta amb el títol Old Joy. Amb una bona filmografia a les espatlles, amb títols com Wendy y Lucy (2008), Meek’s Cutoff (2010), Night Moves (2013), Vides de dona (2016) i sobretot aquesta First Cow, s’ha fet un lloc al podi de cineastes independents nord-americans.

Podeu llegir la nostra crítica

Quan?

Dimarts, 1 de febrer. 20 h
VO en anglès amb subtítols en català
Espai ETC. Pg Generalitat 46, Vic
Reserva d’entrades en línia
www.etcvic.cat

 

Anterior“El teu cos és teu”, Lucía Serrano
SegüentCrítica de “First Cow” (2019) de Kelly Reichardt
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.