Fitxa técnica

First Cow // Kelly Reichardt, EUA, 2019

Producció: A24, IAC Films, Film Science
Guió: Kelly Reichardt a partir de la novel·la de Jonathan Raymond.
Música: William Tyler
Muntatge: Kelly Reichardt
Durada: 2 h 2 min
Intèrprets: John Magaro, Alia Shawkat, Orion Lee, Dylan Smith, Ryan Findley, Clayton Nemrow, Manuel Rodriguez, Ewen Bremner.

 

A la dècada de 1820 a les terres hostils de l’estat d’Oregon, un immigrant xinès perseguit (Orion Lee) i un cuiner contractat per una expedició de caçadors de pell (John Magaro), veuran créixer la seva amistat i el seu futur econòmic gràcies a uns deliciosos brioixos.

Guanyadora a millor pel·lícula del festival de Gijón, gran triomfadora del D’A Film Festival i amb nombroses nominacions a l’esquena, s’ha convertit en un dels títols preferits del cinema independent dels últims anys. La directora i guionista Kelly Reichardt aconsegueix una pel·lícula insòlita i inclassificable, plena d´humor i també de drama que esdevé un autèntic western tot i defugir de tots els tòpics del gènere. En definitiva, una pel·lícula única, allunyada de les convencions actuals i que captiva l’espectador gràcies a la seva enorme sensibilitat cinematogràfica.

Kelly Reichardt

Directora i guionista nascuda a Miami el 1964. Debuta el 1994 amb River of Grass, nominada als Independent Spirit Awards i premi del jurat al festival de Sundance, però és el 2006 quan rep la seva merescuda popularitat com a cineasta amb el títol Old Joy. Amb una bona filmografia a les espatlles, amb títols com Wendy y Lucy (2008), Meek’s Cutoff (2010), Night Moves (2013), Vides de dona (2016) i sobretot aquesta First Cow, s’ha fet un lloc al podi de cineastes independents nord-americans.

Podeu llegir la nostra crítica

Quan?

Dimarts, 1 de febrer. 20 h
VO en anglès amb subtítols en català
Espai ETC. Pg Generalitat 46, Vic
Reserva d’entrades en línia
www.etcvic.cat