El sostre groc // Isabel Coixet Catalunya, 2022

Producció: Miss Wasabi
Guió: Isabel Coixet i Laura Ferrero
Fotografia: Nadia S. Zafra
Música: Chop Suey
Muntatge: Mariona Solé
Durada: 1 h 35 min.
Idioma: VO en català i castellà
Documental. Hi intervenen: Aida Flix, Aida Flix, Núria Juanico, Albert Llimós, Goretti Narcís, Marta Pachón, Violeta Porta

Sinopsi

El 2018 un grup de dones van presentar una denúncia contra dos professors de l’Aula de Teatre de Lleida per abusos sexuals ocorreguts entre el 2001 i el 2008, quan elles eren adolescents. Era massa tard. La denúncia va arribar quan el cas havia prescrit i es va arxivar. Però els seus testimonis estaven obrint una porta on potser no tot estava perdut.

L’origen d’El sostre groc es troba en un article d’investigació del Diari Ara. Després de llegir-lo, i en col·laboració amb els seus autors, Isabel Coixet contacta amb les dones protagonistes i tira endavant aquest modèlic documental on trobem una denúncia contundent del cas i també la voluntat de reflexionar sobre els mecanismes socials que continuen permetent aquests crims. Coixet tracta a les seves protagonistes amb un absolut respecte i és capaç de gestionar un material fàcilment inflamable sense caure mai en el sensacionalisme. Un document imprescindible, tan dolorós i punyent com necessari.

Isabel Coixet

Nascuda a Barcelona el 1960. Directora, guionista i productora de cinema. Ha dirigit més de 25 treballs entre curts, llargs, videoclips i capítols de televisió. A la seva filmografia hi trobem títols com Mi vida sin mí (2003), La vida secreta de las palabras (2006), Elegy (2008), La Librería (2017), Elisa y Marcela (2019) i Nieva en Benidorm (2020). El seu últim treball ha estat aquest reconegut i premiat El sostre groc.

Sessió organitzada conjuntament amb el col·lectiu l’Ortiga Feminista.

Quan?

Dimarts 14 de febrer a les 20:00h
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

AnteriorGoya 2023, tots els nominats
SegüentPremis Goya 2023, tots els guanyadors
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.