Fitxa tècnica

Producció: Buster Keaton Productions i Joseph M. Schenck Productions
Guió: Buster Keaton i Clyde Bruckman
Música:
Muntatge: Buster Keaton i Sherman Kell
Durada: 1 h 7 min
Intèrprets: Buster Keaton, Marion Mack, Glen Cavender, Jim Farley

 

Sinopsi

Johnnie Gray (Buster Keaton) treballa de maquinista de ferrocarril quan esclata la guerra civil americana. La seva xicota (Marion Mack) queda decebuda quan l’exèrcit sudista no l’accepta perquè consideren que és més útil en la seva feina.

Tot i que va ser un un fracàs de crítica i va fer trontollar l’economia de Buster Keaton, el pas del temps ha fet justícia i avui està considerada una de les obres cabdals de la història del cinema. El veritable protagonista és la màquina de vapor, The General, que Keaton utilitza tant per construir gags com per desenvolupar una impressionant persecució. L’habilitat i l’enginy del director a l’hora de filmar dins del tren en marxa encara avui desperta admiració.

Buster Keaton

Nascut el 1895 a Kansas, va debutar en el llargmetratge amb Tres edades (1923), iniciant una filmografia amb títols de la qualitat de La ley de la hospitalidad (1927), Siete ocasiones (1925), El héroe del rio (1928) i El maquinista de la general. Va morir a Los Angeles el 1966.

Pel·lícula programada en col·laboració amb el Sant Jordi BCN Film Festival i en el marc de l’Alhambra Festival Jazz Vic.
La sessió comptarà amb acompanyament musical en directe de Marc Vernis.

Quan?

Dimarts, 7 de maig. 21:30 h
Idioma: muda
Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic.

AnteriorClàssics de Grècia i Roma adaptats al segle XXI
SegüentETC TEATRE. Carpe Noctem
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.