Fitxa tècnica

El llac de l’oca salvatge // Diao Yinan, Xina-França, 2019

Producció: Arte France Cinéma, Green Ray Films, He Li Chen Guang International
Guió: Diao Yinan
Música: B6
Muntatge: Jinlei Kong, Matthieu Laclau
Durada: 1 h 53 min
Intèrprets: Ge Hu, Gwei Lun-Mei, Fan Liao, Regina Wan, Dao Qi, Jue Huang, Yicong Zhang, Yongzhong Chen

 

Sinopsi

Zhou Zenoug (Ge Hu) és un gàngster que inicia una fugida desesperada després d’enfrontar-se als membres d’una altra banda. Una ordre de recerca i captura i una gran recompensa econòmica posarà en alerta a tots els baixos fons per atrapar-lo viu o mort. Després de deixar-ho tot enrere i mentre intenta escapar de tothom, coneix a Liu Aiai (Gwei Lun-Mei), una enigmàtica dona.

Com ja va fer a Black Coal, el director Diao Yinan ens presenta una obra profundament estètica amb una magnífica fotografia, on predominen les llums de neó i els clars obscurs que converteixen la nit xinesa en un protagonista més. La pel·lícula combina el ritme i la pressió del thriller asiàtic amb el tacte i la sensibilitat del noir més clàssic. A través d’aquest joc del gat i la rata, el director també fa un símil amb la deshumanització de la societat xinesa, on impera la llei del més fort.

Diao Yinan

Nascut a Xi’an el 1969 és director i guionista de cinema i ha treballat ocasionalment com a actor. El 2003 va debutar com a realitzador amb Uniform. A continuació va dirigir Night Train (2004) i el 2014 va aconseguir el reconeixement internacional amb Black Coal, guanyadora de l’Ós d’or del Festival de Berlin. El seu últim film és aquest llac de l’oca salvatge.

Quan?

Dimarts, 11 de gener. 20 h.
A L’Atlàntida
Compra la teva entrada

 

AnteriorEl “TOP 10” cinematogràfic 2021 de L’Escriba
SegüentMiniguies, màxima informació!
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.