Una de les primeres ressenyes que vaig fer per L’escriba tractava sobre les diferents tipologies de guies de camp que existeixen. Passats uns anys i després d’incomptables articles (realment he perdut el compte), hi torno amb una nova versió de guies de camp, aquesta vegada de l’editorial Cossetània juntament amb Oryx i editades amb els dibuixos d’en Toni Llobet.

Es tracta de guies de camp enfocades a grups concrets d’animals o vegetals. En format mini, estil tríptic i plastificades. Aquestes guies són d’allò més àgils de portar i el fet de ser una mica plastificades els dona major resistència. Et faciliten conèixer la natura concentrant-te amb els animals o plantes que et criden més l’atenció.

Un dels pocs inconvenients que tenen és que si tens la guia dels ocells, podràs conèixer 125 ocells que hi ha a Catalunya, però no trobaràs informació sobre papallones o plantes. Estan pensades per quan tens un interès natural concret que t’agradaria conèixer: 101 flors de camp, 101 bolets, 125 animals i algues del litoral, hortalisses, grans mamífers terrestres… Ara bé, us adverteixo que si comenceu amb un, potser no us podreu resistir a tenir-ne més.

El que les diferencia de les guies de camp habituals és que són tríptics en lloc de llibres i, per tant, són més fàcils de transportar. De guies de camp també n’hi ha que se centren en una classe d’animal/vegetal o en tota la biodiversitat d’una zona (per exemple des del Montseny a tot Catalunya); en aquest cas, podries conèixer les plantes, arbres, papallones, ocells… d’aquella zona i evitaries el problema que hem mencionat anteriorment.

En qualsevol cas, el més important no és com sigui la guia sinó que trobis aquella que és més útil per a tu i surtis a gaudir i conèixer el món que ens envolta.

Agradarà a…

A qui li agradi conèixer la natura i els seus organismes, qui vulgui sortir a caminar i descobrir tot el que ens envolta.

No agradarà a…

A qui només vulgui sortir a caminar i no es vulgui aturar!

 

Portada

AnteriorCINECLUB VIC. El llac de l’oca salvatge
SegüentGuanyadors dels Globus d’Or 2022
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.