Fitxa tècnica

El hombre que pudo reinar // John Huston, Regne Unit-EUA, 1975

Producció: Columbia Pictures, Devon Persky-Bright, Allied Artists Pictures
Guió: John Huston, Gladys Hill, a partir de l’obra de R. Kipling
Música: Maurice Jarre
Muntatge: Russel Lloyd
Durada: 129 min.
Intèrprets: Sean Connery, Michael Caine, Christopher Plummer, Saeed Jaffrey, Larbi Doghmi, Jack May, Karroom Ben Bouih, Mohammad Shamsi, Albert Moses

 

Sinopsi

En Danny Dravot (Sean Connery) i en Peachy Carnehan (Michael Caine) són dos aventurers que viatgen a l’Índia el 1880 i sobreviuen gràcies al contraban d’armes i altres mercaderies. Un dia decideixen fer fortuna al llegendari regne de Kafiristan. Després d’un dur viatge a través de l’Himàlaia, aconsegueixen el seu objectiu just a temps per fer ús de la seva experiència en el combat i salvar un poble dels seus assaltants.

Tot un clàssic del cinema d’aventures, ple d’exotisme, encant i uns diàlegs per emmarcar, basat en una història original del premi Nobel de Literatura Rudyard Kipling i nominat a 4 Oscars. Al principi va ser concebuda com un vehicle per a Clark Gable i Humphrey Bogart i més tard es van considerar les parelles Burt Lancaster/Kirk Douglas i Paul Newman/Robert Redford per als papers principals. Va ser precisament Newman qui va suggerir els britànics Connery i Caine. El resultat és un exemple magistral del gènere que ens serveix per retre homenatge a l’actor Sean Connery en un dels seus papers més emblemàtics.

John Huston

Nascut a Nevada al 1906, va sumar l’ofici de director als de boxador, periodista, novel·lista, militar, pagès, caçador, col·leccionista d’art… Després de fer d’extra en algun film, va adaptar un munt de guions i va saltar a la direcció amb el clàssic El falcó maltès (1941). El cinema li deu títols com El tresor de Sierra Madre (1948), La Reina d’Àfrica (1951), La nit de la Iguana (1964), Dublinesos (1987).

Quan?

Dimarts, 11 de maig. 20h, a L’Atlàntida
Venda d’entrades al web de L’Atlàntida
Accediu a la venda

AnteriorENTREVISTA: Míriam Tirado
Següent“Night in Paradise”, (2020) de Park Hoon-jung
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.